Patates soyan karısını 6 kez bıçaklayarak öldürdü! İşte cezası

İstanbul Fatih'te aralarında çıkan tartışma sonrası patates soyan eşini bıçaklayarak öldüren cani eşin cezası belli oldu. Sanık Erhan Baykan'a ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi.

Patates soyan karısını 6 kez bıçaklayarak öldürdü! İşte cezası

İstanbul Fatih'te aralarında çıkan tartışma sonrası patates soyan eşinin elinden bıçağı alarak vahşi cinayeti işleyen sanığın cezası belli oldu. Karısını 6 kez bıçaklayan katil koca, herhangi bir indirim uygulanmadan "Kasten eşini öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Erhan Baykan getirildi. Müşteki ağabey Fatih Umay, annesi Nimet Umay ile Aile Bakanlığı avukatları da duruşmada hazır bulundu. Şikayetçi anne Nimet Umay, "Kızımı kaybettikten bir süre sonra eşimi de kaybettim. Kızım nasıl bir söz söylemiş olabilir ki ölümü haketsin?! Kendi kızına hasret kalacak. Öncelikle onun annesini koruması gerekirdi" dedi. 

Ağabey Fatih Umay da bir an önce karar verilmesini talep etti. Aile Bakanlığı ve şikayetçilerin avukatı, sanığın canavarca hisle öldürme saikiyle hareket ettiğini belirterek bu şekilde cezalandırılmasını talep etti.

 "Benim hayalim bir yuvamın çocuğum olmasıydı..."

Sanık Erhan Baykan son savunmasında, "Benim hayalim bir yuvamın çocuğum olmasıydı. Bu hayalime kavuşmuştum. Kendimi iradeli bilirdim. Ancak bir anlık öfkeyle olay günü eşimin bana söylediği sözler üzerine kontrolümü kaybettim. Şu an eşimi kaybettim. Çocuğumu ne zaman göreceğim belli değil. Çok pişmanım" dedi.

"Pişmanım. Bir ömür boyu vicdan azabı çekeceğim"

Son sözünde konuşmayı sürdüren sanık Baykan, "Pişmanım. Bir ömür boyu vicdan azabı çekeceğim" dedi. Sanık avukatı da "Kadın cinayetlerinden bahsediliyor ancak cezaların şahsiliği ilkesi mevcut olduğundan her olay kendi kapsamında değerlendirilmelidir. Biz olayı savunmuyoruz ancak savunma hakkı kutsaldır" diyerek olayda tasarlama olmadığını ve haksız tahrik unsurlarının bulunduğunu savundu. 

Patates soyan karısını 6 kez bıçaklayarak öldürdü! İşte cezası - Resim : 2

İndirim yok

Mahkeme heyeti, sanık Erhan Baykan'ı "Eşe karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanığın olaydan sonraki tutum ve davranışları, sanığa indirim yapılması halinde üzerinde uslandırıcı sosyal etkisinin olmayacağı kanaatiyle takdiri indirim uygulamadı. Mahkeme delil olmadığı gerekçesiyle sanığa canavarca hisle ya da eziyet çektirerek öldürme suçuna ilişkin cezasının uygulanmasına yer olmadığına da hükmetti.

 "O benim kızımı benden aldı, ben de onun kızını ondan alacağım"

Duruşma çıkışında ağabey Fatih Umay, da sanık avukatının "olayın kadın cinayeti olmadığına" yönelik sözlerine tepki göstererek,  "Gözümüz aydınlık bir şey yok. Kardeşimi, babamı kaybettim bu süreçte. Karar emsal olsun" dedi. Umay ailesinin avukatı, "Türk yargısı hiçbir indirim uygulamayarak bir daha hiçbir erkeğin yanına kar kalmayacağını bir kez daha vurgulamış oldu. Neredeyse sebebi olmayan bir şekilde öldürülmüş bir kadından bahsediyoruz. Sadece ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldı. İçerideki insan artık medeni bir ölü. Dolayısıyla hiçbir erkek bir daha kadına el kaldırmaya, bir daha kadına şiddet uygulamaya cesaret etmemeli" dedi. Anne Nimet Umay ise "Kızına hasret  yaşayacak. O benim kızımı benden aldı. Ben de onun kızını ondan alacağım" diye konuştu.

İddianame

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 7 yıldır evli olan ve 2 yaşlarında bir kızı olan maktul Pınar Baykan ile sanık Erhan Baykan'ın 6 Mart 2020 günü mutfakta tartışmaya başladıkları belirtildi. Sanığın ifadesinde, eşinin son zamanlarda kendisinden uzak durduğunu, eşinin telefonla oynadığını görünce kendisine tavır aldığını, tartıştıklarını, eşinin sabah da aynı tavrı sürdürdüğünü, "Sen git telefonunla ilgilen" demesi üzerine tartışmaya başladıklarını, patates doğrayan eşinin elinden bıçağı aldığını, itiş kakış şeklinde salona gittikleri, bu esnada bıçağın maktüle saplandığını söylediği anlatıldı. Sanığın eşi düştükten sonra doğranmış patatesleri, bıçağı ve üzerinde bulunan kanlı poları poşete koyarak evden çıktığını ve evin 3-4 sokak altında bulunan çöp konteynırına attığını söylediğine iddianamede yer verildi.

 İz bırakmak istemedi: Uzun zamandır birbirimize sarılamamıştık

İddianamede, sanığın cinayetin ardından işyerine gidip hiçbir şey olmamış gibi çalıştığı ve eşinin cep telefonuna "Uzun zamandır birbirimize sarılamamıştık. İyi oldu" şeklinde mesaj atarak üzerinde şüphe görülmemesine çalıştığı da kaydedildi.  İddianamede, sanığın ifadesinde, bir anlık öfkeyle bıçakladığını ve pişman olduğunu söylediği anlatıldı. İddianamede, sanık Erhan Baykan'ın "Eşe karşı canavarca hisle kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi talep edildi. Ağabey Fatih Umay, babasının 6 Kasım'da olayın üzüntüsü sebebiyle vefat ettiğini de duruşmada söylemişti.