İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde

Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyet Teşkilatı'nın (EUROCONTROL) 18-24 Kasım dönemine ilişkin verilerine göre, İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 220 uçuş ile Avrupa'daki en yoğun havalimanı oldu.

İstanbul Havalimanı Avrupa'nın zirvesinde

Avrupa'daki havalimanları arasında ilk sırada yer alan İstanbul Havalimanı, kasım ayında da liderliğini sürdürüyor. EUROCONTROL'ün  18-24 Kasım 2022 dönemine ilişkin verilerine göre; İstanbul Havalimanı günlük ortalama bin 220 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı oldu. İstanbul Havalimanı'nı bin 143 uçuş ile Londra Heathrow Havalimanı ve bin 106 uçuş ile Paris-Charles de Gaulle Havalimanı takip etti.

Söz konusu dönemde Türkiye ise günlük ortalama 2 bin 205 uçuş ile Avrupa'da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6'ncı sırada yer aldı. Türk Hava Yolları (THY) ise bu dönemde günlük ortalama bin 194 uçuş ile Avrupa'da en fazla uçuş gerçekleştiren havayolu şirketleri arasında 2'nci sıraya yükselirken, geniş uçuş ağına sahip taşıyıcılar arasında ise liderliğini sürdürdü. Alman havayolu şirketi Lufthansa ise bin 106 uçuş ile THY'nin ardından 3'ncü sırada yer aldı.