İstanbul Havalimanı iki ‘5 yıldız’ ödülünü birden aldı

1989 yılında kurulan Londra merkezli havacılık enstitüsü Skytrax tarafından ‘5 Yıldızlı Havalimanı’ olarak nitelendirilen İstanbul Havalimanı, dünyada bu unvanı alma başarısı gösteren 8 global aktarma merkezi havalimanı arasına yerini aldı.

İstanbul Havalimanı iki ‘5 yıldız’ ödülünü birden aldı

İstanbul Havalimanı, Uluslararası Havalimanları Konseyi'nin (ACI) düzenlediği “16th ACI Europe Awards” kapsamındaki Dijital Dönüşüm kategorisinde ‘En İyi Havalimanı’ ödülünün ardından önemli havacılık kuruluşlarından olan Skytrax’in değerlendirmesine göre ‘5 Yıldızlı Havalimanı’ ödülüne layık görüldü. İGA koronavirüs salgınına karşı aldığı önlemler sayesinde ‘5 Yıldızlı Covid-19 Önlemli Havalimanı’ ödülünün de sahibi olarak her iki ödülü aynı anda alan dünyadaki iki havalimanından biri oldu.

Pandemi sürecine özel verilen ‘5 Yıldızlı Covid-19 Önlemli Havalimanı’ ödülünü de almaya hak kazanan İstanbul Havalimanı’nın; Roma’daki Fiumicino Havalimanı, Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı ve Bogota’da bulunan El Dorado Havalimanı’nın ardından bu unvana erişen dünyadaki dördüncü havalimanı olduğu belirtildi.

İstanbul Havalimanı dünyada ‘5 yıldız’ alan en büyük terminale sahip havalimanı olma başarısını da gösterdi. Skytrax ödülleri öncesinde, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün vermiş olduğu ‘Havalimanı Pandemi Sertifikası’nı almasının ardından Avrupa Birliği Havacılık Emniyeti Ajansı’nın (EASA) yayınladığı “Covid-19 Havacılık Sağlık Emniyeti Protokolünü” imzalayan İstanbul Havalimanı; Uluslararası Havalimanları Konseyi (ACI) tarafından verilen “Havalimanı Sağlık Akreditasyonu” sertifikasını ise dünyada alan ilk havalimanı oldu.