İstanbul Havalimanı'nda intihar

İstanbul Havalimanı'nda İGA güvenlik personeli olarak çalışan İbrahim Layık, Kürt kökenli olmasından dolayı dışlandığını ileri süren bir not bırakarak intihar etti. İGA'dan edinilen bilgilere göre İbrahim Layık'ın herhangi bir ayrımcılığa maruz kalmadığını kaydedildi.

İstanbul Havalimanı'nda intihar

İstanbul Havalimanı intihar vakasıyla gündeme geldi. İGA güvenlik personeli olarak çalışan İbrahim Layık, isimli şahıs, Instagram sayfasından "Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu kürt ve türküm diyebilene... hakkınızı helal edin." notunu ağlayan bir fotoğrafı ile birlikte paylaştıktan sonra intihar etti.

Üst kattan alt kata atladı

İbrahim Layık isimli genç güvenlik görevlisi, yeni İstanbul Havalimanı'nın açılmasının ardından burada İGA güvenlik personeli olarak çalışmaya başladı. Gece geç saatlerde görev yaptığı sırada sosyal medya hesabına giriş yapan genç, ağlayan fotoğrafı ile birlikte paylaştığı notun ardından terminalin gidiş katından geliş katına atlayarak intihar etti. Arkadaşlarının genci engellemeye çalıştığı ancak başarılı olamadıkları bilgisi verildi.

"İşyerinde bir sorunu yoktu"

İGA'dan edinilen bilgiye göre; personelin işyerinde herhangi bir sorununun olmadığı ifade edilerek, kendi özel hayatında yaşadıklarından dolayı böyle bir şeyi yapmış olabileceğini kaydedildi. Türkiye'nin tüm bölgelerinden insanların birlikte görev yaptığı bir kurum olduklarını ifade eden yetkililer, sorunun şirket baskısı ya da şirket politikalarından kaynaklanmadığını açıkladı.

Sevdiği kadın reddedince...

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Güvenlik görevlisi İbrahim Layık'ın aynı iş yerinde çalışan arkadaşına evlenme teklif ettiği ancak reddedildiği bunun üzerine iş yerinden ayrıldığına dair istifa dilekçesi yazıp imzaladıktan sonra intihar ettiği anlaşılmıştır" denildi.

Genç kadının teklifi, "Ben Kürt biriyle birlikte olamam" diyerek reddettiği ileri sürüldü.

İşte son paylaşımı...

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kürt olduğumuzdan dolayı hep dışlandık belki bu yaptığım şeyle değişir ne mutlu kürt ve türküm diyebilene... hakkınızı helal edin.

A post shared by İbrahim Ly (@byibrahimly) on