İstanbul için resmen tarih ve saat verildi! Yüzde 84'e yükseldi, herkes heyecan içerisinde bekliyor

İstanbul'da yaşayan vatandaşlar karın ne zaman yağacağını merak ediyor. Uzman isim Kerem Ökten de İstanbul için saat ve tarih verdi. Ökten, 29 -30 Ocak akşam saatlerinde İstanbul'da kar ihtimalinin yüzde 84'e yükseldiğini dile getirdi.

İstanbul için resmen tarih ve saat verildi! Yüzde 84'e yükseldi, herkes heyecan içerisinde bekliyor

Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan vatandaşlar kendi illerinde karın etkili olmasının ardından bir nebze de olsa rahat nefes aldı. Bu durumun ardından tüm gözler İstanbul'a çevrildi. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar karın kendi kentlerinde ne zaman etkili olacağını beklemeye başladı.

UZMAN İSİM KEREM ÖKTEN TARİH VERDİ

Kar tahminleriyle bilinen Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten de sosyal medya hesabından İstanbul için önemli bilgiler paylaştı. Ökten, vatandaşların takip etmesi gereken saat hakkında konuştu. 

İstanbul için resmen tarih ve saat verildi! Yüzde 84'e yükseldi, herkes heyecan içerisinde bekliyor - Resim : 1

NE ZAMANI İŞARET ETTİ?

Kerem Ökten şu mesajı paylaştı: "Yarın akşam(29 Aralık-30 Ocak-31 Ocak- 1 Şubat) İstanbul'da kar ihtimali yüzde 84'e yükseldi. Hafif bir kar. Kuzey ilçeler daha şanslı. Radarın başında olacağım..." 

SÖYLEDİĞİ TARİHTE YAĞIŞ BAŞLADI

Kerem Ökten'in işaret ettiği bugün, İstanbul'da kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Silivri, Ümraniye ve Arnavutköy gibi ilçelerde ufak ufak kar yağışları etkili oldu. 

"HAFİF KAR GEÇİŞLERİ BEKLENİYOR"

Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı yeni açıklamada ise, "İstanbul'da bugün hava daha soğuk olacak. Akşam, Gece ve Pazartesi sabahı hafif kar geçişleri bekleniyor. Sıkı giyinilmeli. Soğuk algınlığı riski var... dedi. 

"AKŞAM HIZINI ARTIRACAK"

Ökten, şöyle devam etti: "İstanbul'da yer yer tek tük atan kar taneleri akşam hızını artıracak. Karadeniz üzerinden İstanbul'a yağış geliyor. Dew point dediğimiz donma noktası sıfır derecenin altında. Mutlaka kar olarak düşecektir. Dew point 0 ve altındaysa; 7 derecede bile kar yağar ve örnekleri çoktur."  

BU AKŞAM HIZINI ARTIRMASI BEKLENİYOR

İstanbul'da öğle saatlerinde etkili olan yağışların bu akşam saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor.