CHP'de 'Sığınmacı' krizi derinleşti!

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun Twitter'da bir sohbet odasına katılarak Türkiye'deki mülteciler hakkındaki değerlendirmesi CHP içerisinde krize neden oldu.

CHP'de 'Sığınmacı' krizi derinleşti!

İstanbul İş Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya hesabından yapılan sohbete dahil olarak, "Sığınmacıların tamamını gönderemeyiz, kalanlar entegre edilecek" sözlerine CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan tepki geldi.

Sözcü Öztrak, "Partimizin görüşlerini Genel Başkanımız, Parti Sözcüsü ve Grup Başkanvekilleri açıklar. Suriyelileri geri gönderme konusunda başlangıçtan beri tavrımız nettir. En geç iki yıl içerisinde ülkelerine gönderilmeleri, aziz milletimize taahhüdümüzdür" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Canan Kaftancıoğlu, İmamoğlu'nun Karadeniz turundaki otobüste ağırladığı gazetecilerle çektirdiği fotoğraflara sanatçı Atilla Taş tepki göstermiş, ardından oluşturduğu sohbet odasında gündeme dair katılımcılarla birlikte değerlendirmelerde bulunmuştu.

Sohbet odasına dahil olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "İktidara geldiğimizde bütün Suriyelileri göndereceğiz." sözlerini hatırlatarak, bunun hiçbir gerçekliği olmadığına dikkat çekti. Kaftancıoğlu, "Hani bu şey gibi, "İktidara geldiğimizde bütün Suriyelileri göndereceğiz" söylemek çok kolay. Senin içinin yağlarını da eritebilir. Ama bunun bir gerçekliği yok" dedi.