Meteoroloji uyardı: Kar geliyor

Dün Silivri ve Çatalca'da başlayan kar yağışının ardından uyarıda bulunan Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere Yalova, Kocaeli ve Sakarya'da kar yağışının başlayacağını açıkladı.

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor

Marmara Bölgesi'nin doğusu ile İstanbul'da yağmur ve karla karışık yağmur bekleniyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacak.

Meteoroloji uyardı: Kar geliyor - Resim : 1

Parçalı ve çok bulutlu havanın hakim olacağı bölgenin doğusu (Yalova, Kocaeli ve Sakarya çevreleri) ile İstanbul'da yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerde kar yağışı öngörülüyor. Kar yağışının önümüzdeki 2 saat içinde başlaması bekleniyor.

Rüzgar ise kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden orta kuvvette esecek.

Bolu Dağı'nda kar yağışı sürüyor

D-100 kara yolunun Bolu Dağı Düzce il sınırı içinde kalan Taşaltı, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde kar kalınlığı yaklaşık 10 santimetreye ulaştı, Bolu il sınırı içinde kalan Yumrukaya, Abant Kavşağı ve Seymenler mevkisiyle Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli ve viyadükler kesiminde ise kar yağışı hafif şekilde sürüyor.

D-100 kara yolunun Kaynaşlı mevkisinde ise karla karışık yağmur etkisini gösteriyor. Güzergahta teyakkuz halinde bulunan Karayolları ekipleri, kar yağışının etkili olduğu noktalarda kar küreme ve tuzlama yaparak yolun karla kaplanmaması için çalışma yürütüyor.

Kaynaşlı'dan Bolu Dağı'na seyreden ve kış lastiği olmayan ağır tonajlı araçlardan bazıları yolda kaldı. Ekipler yolda kalan araçların trafik akışını olumsuz etkilememesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Polis ekipleri de ulaşım için Bolu Dağı'nı kullanacak sürücülerin kış lastiği olmadan yola çıkmamalarını isteyerek araçlarında zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları uyarısında bulundu.