"Kurtaralım" derken öldürüyorlardı

Eşine sadece Türkiye'de rastlanacak operasyonda mahsur kalan kediyi kurtarabilmek için basınçlı hava sıkıldı. Bir anda büyük bir darbe alan kedi araç motorundan kaldırıma fırladı. O anlar cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi.

İstanbul Maltepe'de bir kedi aracın motorunda sıkıştı. Kediyi kurtarabilmek için çağırılan itfaiye ekibi, hayvanı sıkıştığı yerden çıkarabilmek için basınçlı hava kullandı. Bir anda kaldırıma uçan kedi, daha sonra yürüyerek uzaklaştı.

Maltepe Fındıklı Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Caddesi'nde bir sürücü, aracın motor kısmında mahsur kalan kediyi çıkarmayı denedi ancak başaramadı. Durumu itfaiyeye bildiren adam, olay yerine gelen itfaiye erlerine tam konumunu söyleyerek beklemeye başladı.

Kediyi kurtarmak için yoğun çaba sarf eden itfaiye erleri, daha sonra farklı bir yola başvurdu. İtfaiye erleri, aracın alt kısmına doğru inen kediyi tüpten basınçlı hava sıkarak kurtarmaya çalıştı. Küçük kedi, basınçlı havanın etkisiyle mahsur kaldığı yerden fırlayarak kaldırıma uçtu. Kurtarma operasyonu sırasında korkan kedi aracın yanından uzaklaştı.

Olayla ilgili konuşan araç sahibi, “Arabaya bindim bir yere gidecektim, kedi sesini duyunca kaputu açtık baktık kedi içinde. İtfaiyeyi aradık Allah razı olsun geldiler çıkardılar” dedi.