İstanbul merkezli suç çetesine operasyon: 20 şüpheli yakalandı

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul merkezli yürütülen çalışmalarda Ö.Ç. ve beraberindeki 20 şüpheli yakalandı. Yapılan aramalarda 3 adet silah, çok sayıda havai fişek ve 6 adet çek-senet ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, başta İstanbul’un Kadıköy ilçesi olmak üzere Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinde “yağma”, “öldürmeye teşebbüs”, “silahlı yaralama”, “zorla senet imzalatma”, “tefecilik”, “tehdit”, ”6136 SKM” gibi suçlarla aranan şüphelilere yönelik çalışma yürütüldü.

Söz konusu şüpheliler, Kadıköy’de bir restorana ortak etme bahanesiyle mağdur şahıslara zorla senet imzalattığı ve yağma eylemi gerçekleştirdiği tespit edildi.

Ö.Ç. liderliğindeki suç çetesine yönelik İstanbul merkezli Ağrı, İzmir ve Muğla illerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda şüpheli ve beraberindeki 20 şüpheli yakalandı.

Yapılan aramalarda, 3 adet ruhsatsız tabanca, 231 adet farklı çaplarda fişek, 335 bin TL değerinde farklı şahıslara ait 6 adet çek-senet ele geçirildi.