"Türkiye'de bir tane Suriyeli kalmayacak"

İstanbul Milletvekili ve Ayyıldız Hareketi'nin lideri Ümit Özdağ, Türk halkının Suriyeliler'in vatanlarına dönme taraftarı olduğunu söyledi ve söz verdi.

"Türkiye'de bir tane Suriyeli kalmayacak"

İstanbul Milletvekili ve Ayyıldız Hareketi'nin lideri Ümit Özdağ, iktidar mücadelesinde seçim vaadini açıkladı.

İYİ Parti ile yollarını ayırdıktan sonra kendi siyasi oluşumunu kuran Özdağ, konuşmasında "Türk halkının %90'ı 'Suriyeliler vatanlarına dönsün' diyor. Parmağınızı kımıldatmıyorsunuz. Saray rejimi vatandaşlık veriyor; sarı muhalefet ses etmiyor. Biz de Türk milletine söz veriyoruz. Türkiye'de bir tane Suriyeli kalmayacak" dedi.

Özdağ daha önceki açıklamalarında da "Türk milletine söz veriyoruz, Türkiye'de bir tane Suriyeli, bir tane kaçak mülteci kalmayacak. Hepsi güvenli, barışçıl bir biçimde yurtlarına dönecek. Türk halkının yüzde 90'ı Suriyeli ve diğer unsurların ülkelerine dönmesini istiyor. Suriye'yi su bastı, misafirperverlik gösterdik, evimize davet ettik. Şimdi artık Suriyelilerin Suriye'ye dönme vakti geldi. Şimdi artık bayramda herkes gidebiliyor. 6 ay orada kalıp, dönenler var. Siz savaş olan yerde 6 ay kalır mısınız? Suriye'de artık savaş bitti. Bizim parti kurucularımızın arasında 300 senedir Türkiye'de yaşayan Sudanlı zenci vatandaşlarımız var. Biz Türkçülüğü liberallerin ya da siyasal İslamcıların anladığı gibi ırkçılık temelde izah etmiyoruz. Biz kültür bakımından bakıyoruz. Kimse bizi ırkçılıkla suçlayamaz. Kim Suriyeliler kalsın diyorsa Türkiye'nin dostu değildir. 5 milyon Suriyeli yirmi sene sonra 15 milyon olacak." demişti.