Okulun önünde pompalıyla dehşet saçtı!.. Yaralılar var!

Pendik'te Zübeyde Hanım Ortaokulu önünde kimliği belirsiz bir kişi sokak ortasında kavga ettiği kişiye pompalı tüfekle ateş etti.

Okulun önünde pompalıyla dehşet saçtı!.. Yaralılar var!

Öğrencilerin çıkış saatine yakın bir saatte yaşanan olayda yoldan geçen iki kişi de yaralandı.

Olay, dün saat 15.00 sıralarında Çınardere Mahallesi Beyefendi Sokak üzerinde bulunan Zübeyde Hanım Ortaokulu önünde gerçekleşti. Bir kişi iddiaya göre kavga ettiği kişiye pompalı tüfekle ateş etti. Okul önünde yaşanan olay sırasında öğrenciler büyük şok yaşadı. Okulun çıkış saatine yakın bir saatte yaşanan olayda silah seslerini duyan vatandaşlar etrafa kaçışmaya başladı. Pompalı tüfekte bulunan saçma parçaları o esnada yoldan geçmekte olan bir çiftin bacağına isabet etti.

Yaralananlar olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Pendik Eğitim Araştırma Hastanesine götürüldü. Çiftin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. İhbar üzerine polis ekipleri olay yerine geldi. Olay yeri ve çevresinde inceleme yapan polis ekipleri kimliği belirsiz kişiyi bulmak için geniş çaplı inceleme başlattı. Öğrencilerin o sırada derste olması büyük bir faciayı önledi.

Olay yerinden kaçan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüpheli Abdulkadir E. savcılık sorgusunun ardından adli kontrol talebiyle Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Adli kontrolle serbest

Mahkeme, şüpheli Abdulkadir E.'nin "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme” ve “basit yaralama” suçlarından, haftada 1 gün imza atması şartıyla adli kontrol kararı vererek serbest bırakılmasına hükmetti.

Olay anına tanık olan Canan Yazıcı konuyla ilgili şunları söyledi...

"Benim dükkandan gördüğüm, bir tane genç elindeki beze sarılı silahı çıkarttı ateş etti. Biz korktuk dışarı çıkamadık haliyle. Yukarı doğru yürüdü. İki sefer ateş etti. Küfrederek, bağıra çağıra gidiyordu yukarı doğru. Biz peşinden baktık. Hemen polisi aradık. Sağ olsun polis hemen geldi ama polis gelene kadar hemen kaçtı. Okulda öğrenciler kaçtılar, korktular, bağırdılar. Veliler de vardı. Yapacak bir şeyimiz yok. Ne yapabiliriz ki? Anca polisi arıyoruz. Pompalıyla iki sefer ateş etti. Yaralanan iki kişi var"