Elektrik direğine yaslanıp, hayatını kaybetmişti! Suçlular hala bulunamadı!

İstanbul Sarıyer’de 9 yıl önce denizden çıktıktan sonra yaslandığı aydınlatma direğindeki kaçak elektrik akımına kapılan 17 yaşındaki Veysel Geçen hayatını kaybetmesinin ardından, ihmali olanlar aradan geçen zamanda bir türlü tespit edilemeyince ailesi isyan etti.

İstanbul Sarıyer’de 9 yıl önce denizden çıktıktan sonra yaslandığı aydınlatma direğindeki kaçak elektrik akımına kapılan 17 yaşındaki Veysel Geçen hayatını kaybetti. Geçen’in ölümünün ardından yargı süreci kör düğüm oldu. İhmali olanlar aradan geçen zamanda bir türlü tespit edilemeyince ailesi isyan etti.

17 yaşındaki Veysel Geçen 2 Ağustos 2012 günü iş çıkışı arkadaşlarıyla birlikte İstanbul Baltalimanı sahiline gitmişti. Geçen denizden çıktıktan sonra kaldırımdaki aydınlatma direğine yaslanarak dinlenmek istedi. Ancak direkteki kaçak elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.

Elektrik direğine yaslanıp, hayatını kaybetmişti! Suçlular hala bulunamadı! - Resim : 1

Olayın ardından savcılık soruşturma başlattı. O dönem İstanmbul Büyükşehir Belediyesi ve Elektrik tedarik eden BEDAŞ’ta görevli 23 kişi hakkında dava açıldı. İki ayrı bilirkişi raporu hazırlandı. Birinde işçiler, diğerinde birim müdürleri sorumlu tutuluyordu. Yargılama sonunda mahkeme ihmalde kimlerin sorumlu olduğuna karar veremedi. Tüm sanıklar beraat etti. Dosya kapandı.

Mahkeme sorumluları bir türlü tespit edemedi

Ancak Yargıtay yerel mahkemenin verdiği bu beraat kararlarını bozdu. Olayda kimlerin ihmali olduğunu daha geniş bir raporla aydınlatılarak tespit edilmesini istedi. Yeniden yargılama yapan yerel mahkeme sorumluları bir türlü tespit edemedi. Yerel mahkeme dosyayı ikinci defa karara bağladı. Ve yine tüm sanıklar hakkında beraat kararı verildi. Veysel Geçen’in ölümünden kimler sorumlu bir türlü tespit edilemedi.

Elektrik direğine yaslanıp, hayatını kaybetmişti! Suçlular hala bulunamadı! - Resim : 2

Tam 9 yıldır süren yargılamada bir türlü sorumlu bulunmaması anne Fadime Geçen’i isyan ettirdi. Anne Geçen, tv100’e konuştu:

“Suçlu olanlar cezasını çeksin bulunsun ben bunları istiyorum. Ben nasıl dayanayım hangi anne dayanır.”

Ailenin avukatı Gizem Ortaçeşme Veysel’in ölümünde sorumlular bulunana kadar konuyu yeniden yargıya taşıyacaklarını açıkladı.