İstanbul seçimleri için akın akın geliyorlar

23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul seçimlerine saatler kala İstanbul dışındaki seçmenlerin dönüşü hızlandı. Hem havalimanında hem de otogarlarda yoğunluk yaşanıyor

İstanbul seçimleri için akın akın geliyorlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanmak üzere İstanbul'a gelenler nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda hareketlilik yaşanıyor.

Sandık başına gitmek üzere şehir dışından tarifeli uçakla havalimanına gelen vatandaşlar nedeniyle geliş terminalinde yer alan bagaj bölümünde ve çıkışlarda yoğunluk meydana geldi.
Sivas'tan eşiyle gelen İbrahim Tansel, Ramazan Bayramı'ndan önce tatil için gittiği memleketinden oy kullanmak ve yakınlarını görmek için döndüğünü belirtti.
Eşi Kezban Tansel ise seçim için köyden geldiğini ülke için hayırlısının olmasını temenni ederek, "Hangi aday hayırlısı ise olsun. Geçen seçimde de oyumuzu kullanmıştık." ifadelerini kullandı.

Yolculardan Hanife Kum, hasta ziyareti için bulunduğu Trabzon'dan oy kullanmak üzere İstanbul'a geldiğini kaydetti.

Seçim olmasa bir süre daha Trabzon'da kalabileceğini dile getiren Kum, "Allah, kendi istediğim partimin kazanmasını nasip etsin. Onu diliyorum." değerlendirmesini yaptı.
Yolculardan Dursun Çağlayan da İstanbul ve Trabzon'da işlerinin olduğunu, zaman zaman iki şehre de gidip geldiğini söyledi.

Çağlayan, ailesinin bir bölümünün seçimde oy kullandıktan sonra tekrar Trabzon'a döneceğini kaydederek, "Seçimle ilgili hayırlısı olsun diyelim. İnşallah o olacak. Hak eden kazansın." şeklinde konuştu.

Esenler Otogarında seçim yoğunluğu

23 Haziran'da gerçekleştirilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için Anadolu'dan oy kullanmaya gelen vatandaşlar 15 Temmuz Esenler Demokrasi Otogarında yoğunluk oluşturdu.

İkametlerinin İstanbul'da olması nedeniyle 23 Haziran'da yapılacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde oy kullanacak olan vatandaşlar memleketlerinden geldi. 80 ilden gelen vatandaşlar otogarda yoğunluk oluşturdu.

Memleketi Sivas'tan oy kullanmak için gelen Adnan Göker isimli vatandaş, “İstanbul'a geldim oy kullanmak için. Her şeyin hayırlısı diyeceğiz. Yapacak bir şey yok. Kısmet neyse olur. Sivas'tan geldim. 12 saattir yoldayız. İzindeydim şu an geldim oy kullanmak için vatandaşlık görevimi yapacağım” ifadelerini kullandı.

Oy kullanacak eşinin gelmesini bekleyen Ali Arif Demir ise “Ben eşimi bekliyorum. Eşimi annesi için memleketine göndermiştim. Gidiş ve dönüş bilet aldım seçimle alakalı. Ayın 21'inde dönmen lazım dedim. Biletini aldı. Şu anda bindi buraya geliyor. Oyunu kullanacak, bu demokrasi. Ondan sonra da tekrar geri dönecek. Sadece seçim için geliyor. Hayırlısı olsun ülkemiz için” dedi.

Bir firmanın otobüs şoförü ise seferlerin yoğun olduğunu ifade ederek, “Seferler çok fazla. Biz ek seferler olarak ilave geldik. İzmir'den geldik. Ben vardığımda tekrar dönüş yapabilirim. Yoğun talep var. Ama yolcu yoğunluğu var. Bu yoğunluk gece 2 ve 3'e kadar devam eder” diye konuştu.

 

Otobüsler İstanbul'a hareket etti

İkametgahı İstanbul'da olan Sivaslılar, 23 Haziran'da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde oy kullanmak için otobüslerle İstanbul'a gitti.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, tatilini Sivas'ta geçiren ve ikametgahı İstanbul'da olan 6 bin seçmen, Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım'ı desteklemek için tahsis edilen 100 otobüsle İstanbul'a hareket etti.

Öte yandan Sivas'ın Zara ilçesinde de AK Parti İlçe Başkanlığının organizasyonuyla 950 kişi 19 otobüsle, CHP İlçe Başkanlığının organizasyonuyla da 650 kişi 15 otobüsle İstanbul'a uğurlandı.