Adli Tıp, Aysun Yıldırım'ın öldürülmüş olabileceğini işaret etti

Sefaköy'de çalıştığı iş yerinin penceresinden düşerek ölen 26 yaşındaki Aysun Yıldırım'ın ölümüne ilişkin soruşturmada Adli Tıp Raporu tamamlandı. Adli Tıp, Aysun’un kesin intihar ettiğine ilişkin bir bulgu bulamadı. Genç kızın pencereden atılmış olabileceği ihtimali bulunduğunu belirtti.

Hilal Yıldırım / Özel Haber

Sefaköy’de 28 Şubat 2018'de bir gümrük müşavirliğinde ihracat - ithalat sorumlusu olarak çalışan 26 yaşındaki Aysun Yıldırım, iş yerinin üçüncü katından düşerek öldü. Yıldırım'ın ölümüne ilişkin geçen yıl Eylül ayında takipsizlik kararı verilen dosya ailenin itirazı üzerine yeniden açılmıştı. Soruşturmada Aysun’un tırnağından alınan örnekler dosyadaki şüphelilerle karşılaştırılmış ve DNA örnekleri Aysun’un evli olduğunu öğrendiği için terkettiği erkek arkadaşı olan O.T.’ye ait olduğu tespit edilmişti.

Adli Tıp raporu ortaya çıktı

Soruşturma kapsamında Adli Tıp Raporu 3 yıl sonra tamamlanarak dosyaya ulaştı. Rapora göre Aysun’un ölümü kesin intihar değil. Adli Tı, genç kızın atılmış olma ihtimali bulunduğunu belirtti. Raporu anlatan ailenin avukatı Rukiye Leyla Süren “Adli Tıp Raporu’nda kesin intihardır diye bir sonuç yok. Hatta raporda intihar olabileceği gibi vücuttaki bulgulardan bunun atılma suretiyle oluşabileceğine dair de bir kanı var. İntiharsa ki intihar olabilmesi için pencere pervazlarında parmak izi olması kendisinin tutup atması gerekir. Böyle bir iz yok. O zaman intihar olmadığı açık olan bir şey ikinci şıkkı var Adli Tıp’ın diyor ki o zaman birisi tarafından atılmış olma ihtimali mevcuttur “ şeklinde konuştu.

HTS kayırları alınınca şüpheli telefon trafiği ortaya çıktı

Soruşturmadaki bir diğer gelişme ise Aysun’un kırık telefonun açılması oldu. Telefonundan olay gününe ilişkin HTS kayıtları tespit edildi. O kayıtlar olay günü şüpheli O.T.’nin onlarca kez hem Aysun’u hem de kendi arkadaşlarını onlarca kez aradığı ortaya çıktı.

Aysun olay günü şüphelinin eşine mesaj atmış: Bana ulaş!

Ayrıca Aysun’un telefonundan yine şüpheli O.T.’nin eşine mesaj attığı ortaya çıktı. Terkettiği erkek arkadaşının yeniden görüşme ısrarlarından rahatsız olan Aysun Yıldırım’ın olay günü telefonundan 6 civarında eşine ‘Bana ulaş diye’ mesaj attığı ortaya çıktı