Uyuyan eşini boynundan bıçaklayarak öldürmüştü! İfadesi şoke etti

İstanbul Sultanbeyli’de 7 Ocak 2021’de uyuyan eşi Hatice Soysal’ı boynundan bıçakladıktan sonra yastıkla boğarak öldüren Adnan Soysal ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Uyuyan eşini boynundan bıçaklayarak öldürmüştü! İfadesi şoke etti

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanık Adnan Soysal getirildi. Duruşmada Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Kütük ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) avukatları da yer aldı.

Mahkeme Başkanı Dursun Kaya, sanığın akli dengesine ilişkin Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları’ndan rapor geldiğini söyledi.

Başkan, rapora göre sanık Adnan Soysal’da antisosyal kişilik bozukluğu tanısı olduğunu fakat bu tanının Soysal’ın cezai sorumluluğunu etkileyecek nitelikte olmadığı yönünde tespit yapıldığını söyledi.

Sanık avukatı müvekkilinin beraat etmesini talep etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Neslihan Küçük, sanığa verilecek cezada herhangi bir indirim yapılmamasını talep etti. KADEM avukatı Işıl İlgin Oktay ise "Suçun canavarca hisle işlendiğini, sanığın tasarlayarak öldürdüğünü düşünüyoruz. Sanığın en üst hadden cezalandırılmasını talep ederiz" dedi.

"Zevk alarak öldürmedim"

Son sözü sorulan sanık Adnan Soysal ise "Ben eşimi isteyerek zevk alarak öldürmedim. Ben onu çok sevdim, çok pişmanım. Ben sadece kendimi öldürmek niyetindeyim" dedi.

Mahkeme heyeti sanık Adnan Soysal’ı 'Beden bakımından kendini savunmayacak eşi kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Heyet, cezada takdiri indirim uygulamadı.