İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli büyük tehlikedeydi... Herkesi ciğerden nefes aldıran bir gelişme oldu...Yüzde 95'e vurdu

Türkiye'de kuraklığın en çok etkilediği bölgeler arasında yer alan Marmara bölgesindeki illerimizi sevindiren bir gelişme yaşandı. Kocaeli'deki Yuvacık Barajı'nın istenilen doluluk seviyelerine ulaşmasının ardından baraj kapakları açıldı.

İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Yalova, Kocaeli  büyük tehlikedeydi... Herkesi ciğerden nefes aldıran bir gelişme oldu...Yüzde 95'e vurdu

Türkiye son aylarda kuraklık açısından ciddi bir tehditle karşı karşıyaydı. Özellikle Marmara bölgesinin bu kuraklıktan ciddi şekilde etkilendiği biliniyordu. Bölgedeki illerimizi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. 

Kocaeli'nin Başiskele ilçesindeki 51 milyon metreküp kapasiteli Yuvacık Barajı'nda, içme suyu seviyesi, 2023 yılına girildiği dönemde yüzde 20 seviyelerinde ölçülüp, geçmiş yıllara göre, beklenen seviyenin altında kaldı. Bazı bölümlerinde su çekilmelerinin yaşandığı barajda toprağın kuruduğu ve çatladığı gözlemlendi.

SU SEVİYESİ YÜZDE 95'E ULAŞTI 

Son dönemlerdeki kar ve yağmurların ardından barajdaki su seviyesi yüzde 95’e ulaştı. Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin resmi internet sitesindeki verilere göre, bugün yapılan ölçümlerde, Yuvacık Barajı'nda su seviyesi, yüzde 95 olarak ölçüldü. 51 milyon metreküp kapasiteli barajda, 48 milyon 320 bin metreküp su bulunuyor. İlerleyen günlerde beklenen yağmur nedeniyle de barajın kapakları açılıp, Kirazdere yatağına su bırakılmaya başlandı.