AUZEF sınav giriş belgeleri yayınlandı

İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi vize sınavları başlıyor AUZEF sınav giriş belgeleri yayınlandı. Ancak siteye yoğunluk nedeniyle giriş sağlanamıyor.

AUZEF sınav giriş belgeleri yayınlandı

İstanbul Üniversitesi, Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi tarafından düzenlenecek olan AUZEF sınav tarihleri belli oldu. Kasım ayında yapılacak olan söz konusu sınavlar için giriş belgesinin yayınlanıp yayınlanmadığı, adaylar tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda; “AUZEF sınav yerleri belli oldu mu? AUZEF sınav giriş belgesi açıklandı mı?” gibi sorulara yanıt aranıyor. Öte yandan, bilindiği üzere sınav merkezi tercihleri 7-12 Ekim 2021 tarihleri aralığında alınmıştı. İşte 2021-2022 AUZEF sınav tarihleri ve sınav giriş belgesi bilgileri yayımlandı. 

AUZEF sınav yerleri açıklandı mı? 

Sınav giriş belgeleri yayınlandı. Sınav Giriş Belgeleri sınavlardan bir hafta öncesinde yayınlanmakta ve web sayfası (auzef.istanbul.edu.tr) üzerinde duyurusu yapılmaktadır. Sınav kuralları detaylı olarak Sınav Giriş Belgesinde yer almaktadır.

Sınav bina ve salonlarına girilirken Öğrenci Kimlik Kartına gerek bulunmamaktadır. Öğrencilerimizin sınav salonuna girebilmeleri için yanlarında Sınav Giriş Belgesi ve TC Kimlik Kartı bulundurmaları yeterlidir.

Sınavlar nasıl yapılacak

Sınavlar 81 ilde bulunan sınav merkezlerinde gerçekleştirilecektir. Sınavlar, cumartesi ve pazar günleri sabah ve öğle olmak üzere toplam 4 oturumda gerçekleştirilir. Sınav salonlarına cep telefonu ile girilmesi kesinlikle yasaktır. Ara sınava herhangi bir sebeple girmeyen öğrenciler için ayrıca mazeret sınavı yapılmayacaktır.

Açıköğretim programları sınavlarında dört yanlış cevap bir doğruyu götürürken, uzaktan öğretim programlarında başarı notu hesaplama farklılığı nedeniyle bu kural uygulanmamaktadır. Ara sınav sonuçlarının değerlendirmeye etki oranı %40, bitirme/telafi sınavının ise %60'tır.

Sınav soruları, ilgili derse ait dersin kitabı, videosu ve sunumları dikkate alınarak hazırlanmaktadır. Öğrenciler, ara sınavda her ders için sistemlerinde bulunan ünitelerin yarısından sorumludur. Örn; 14 ünite var ise 7, 12 ünite var ise 6, 10 ünite var ise 5 üniteden sorumludur.