İstanbul Valiliği uyardı: Toplu taşıma kullanın

İstanbul Valiliği, 29 Mayıs Pazar günü İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle gerçekleşecek tören ve etkinlikler nedeniyle, trafik yoğunluğunun azaltılması için toplu ulaşım araçlarının kullanılması yönünde çağrı yaptı.

İstanbul Valiliği uyardı: Toplu taşıma kullanın

İstanbul Valiliği, 29 Mayıs Pazar günü İstanbul'un Fethi'nin 569. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle gerçekleşecek tören ve etkinlikler nedeniyle, trafik yoğunluğunun azaltılması için toplu ulaşım araçlarının kullanılması yönünde çağrı yaptı.

Açıklamada, “Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece, Maltepe ve Şişli ilçelerimizde konserler ve çeşitli kültür-sanat etkinlikleri düzenlenecektir. Gerçekleştirilecek konserler ve kültür-sanat etkinliklerine katılımlar nedeniyle oluşabilecek trafik yoğunluğunun azaltılması için, vatandaşlarımızın alternatif güzergahları ve özellikle toplu ulaşım vasıtalarını kullanmalarında fayda bulunmaktadır” dendi.

Bir diğer açıklamada da Bakırköy ilçesinde saat 16.00’da “Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi” temel atma töreninin yapılacağı belirtildi.

Tören nedeniyle 13.00-20.00 saatleri arasında Havuzlu Kavşak-Florya Kavşak arası, Yeni Havalimanı Caddesi, Bakırköy-Zeytinburnu Sahil Yolu, Basın Ekspres ve D100 Karayolu'ndan Atatürk Havalimanı'na gidiş istikametleri yerine alternatif güzergahların kullanılması istendi.