İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı oldu

Yeni İçişleri Bakanı İstanbul Valisi Ali Yerlikaya oldu. Yerlikaya yarın saat 12.00'de yapılacak olan devir teslim töreni ile yeni görevine başlayacak.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya İçişleri Bakanı oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde yapılan bir törenle yeni kabineyi açıkladı. Yeni kabinede Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanı olarak görev yapacak.

YERLİKAYA GÖREVİ SOYLU'DAN DEVRALACAK

1 Eylül 2016 tarihinden itibaren de 65. Hükümet ardından 66. Hükümet ve son olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde 67. Hükümet’te İçişleri Bakanlığı yapan Süleyman Soylu'dan görevi devralacak olan Ali Yerlikaya İstanbul Valiliği görevinden önce bürokraside önemli görevlerde bulundu.

ALİ YERLİKAYA KİMDİR?

İkinci turu 28 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ardından kurulan kabinede İçişleri Bakanı olan Yerlikaya, 11 Ekim 1968’de Konya'da dünyaya geldi.

İlk, orta ve lise eğitimini Konya'da tamamlayan Yerlikaya, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi "Kamu Yönetimi" bölümünden mezun oldu.

1990'da kaymakam adayı olan Yerlikaya, Kayseri’nin Felahiye Şanlıurfa’nın Hilvan ve Yozgat’ın Sarıkaya ilçelerinde kaymakamlık görevlerinde bulundu.

İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşavirliğine 2003’te, Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü görevine 2004'te atanan Yerlikaya, 2007-2018'de Şırnak, Ağrı, Tekirdağ ve Gaziantep Valisi olarak görev yaptı.

İstanbul Valiliği'ne 26 Ekim 2018’de atanan Yerlikaya, evli ve 4 çocuk babası.