İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı: 700 günde tamamlanacak

Çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Vaniköy Camii'ne yönelik İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan açıklama geldi. Yerlikaya, "Projenin inşallah 700 gün, yani iki yıl içerisinde tamamlanmasını ön görüyoruz" dedi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı: 700 günde tamamlanacak

İstanbul'un sayılı yalı camilerinden biri olan 350 yıllık Vaniköy Camii, restore edilecek. Caminin aslına uygun şekilde restore edilmesi için İstanbul Valiliği, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Mehmet Vani Vakfı ve Kalyon Vakfı arasında cami bahçesinde protokol imzalandı.

 İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın yapılacak restorasyon projesi ile ilgili bilgi verdiği basın toplantısına Mehmet Vani Vakfı Maliki Uğur Vanioğlu, Kalyon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Kalyoncu ve Vakıflar Genel Müdürlüğü adına İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürü Musa Akdeniz de katıldı. 700 gün içinde tamamlanması beklenen rekonstrüksiyon ve restorasyon çalışmalarını Kalyon Vakfı üstlendi. 

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya açıkladı: 700 günde tamamlanacak - Resim : 2

 "İhya edilecektir"

Caminin 2 yıl içinde restore edileceği bilgisini veren İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:  

"Sayın Cumhurbaşkanımız da, yangının çıkış anından itibaren konuyu yakından takip ediyor. İstanbul'un siluetinin kıymetli bir parçası olan bu güzel camimiz için, çok sayıda İstanbullu kardeşimizden 'İnşallah aslına uygun şekilde hemen ihya edilir' temennisini aldık. Bu temenniyi gerçeğe dönüştürmek için birazdan imza atacağız. İstanbullular ve herkes rahat olsun. Burası bir cami olarak vakıf eseridir. Ve bir cami olarak, aslına uygun şekilde, Allah'ın izniyle ihya edilecektir"