İstanbul'da kar önlemleri, Vali Yerlikaya'dan peş peşe duyurular

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kar yağışının etkili olduğu kentte vatandaşları zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları konusunda uyardı. İstanbul'a Tır ve Kamyonların kontrollü olarak geçişine izin verilirken yolcu otobüslerinin çıkışları ise durduruldu.

İstanbul'da kar önlemleri, Vali Yerlikaya'dan peş peşe duyurular

Vali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yoğun kar yağışı nedeniyle zorunlu olmadıkça lütfen trafiğe çıkmayalım. Ulaşımda toplu taşıma araçlarını tercih edelim. Araçlarınızda mutlaka kış lastiği olsun. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7/24 sizlerin hizmetinizde." ifadelerini kullandı.

Tır ve kamyon girişleri de durduruldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Kuvvetli kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Anadolu ve Trakya istikametlerinden İstanbul’a seyahat eden TIR ve KAMYONLARIN ilimize GİRİŞİ DURDURULMUŞTUR" açıklamasında bulunmştu. 

"Kontrollü olarak izin veriliyor"

Saat 10.30 gibi tekrar duyuru yayınlayan Vali Yerlikaya, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzden alınan son veriler neticesinde; #Anadolu ve #Trakya istikametlerinden #İstanbul’a seyahat eden TIR ve KAMYONLARIN ilimize GİRİŞİNE kontrollü olarak İZİN VERİLMEKTEDİR" ifadelerini kullandı. 

Hareket halindeki bu araçların en yakın park alanları ve Otoyol Hizmet Tesislerinde (OHT) beklemeleri gerekmektedir" mesajını paylaştı.

Otogarlarda otobüslerin çıkış yasağı da sona erdi

Vali Yerlikaya, "Kıymetli Hemşehrilerim, Bir sonraki duyuruya kadar; İlimizde Esenler, Harem ve tüm cep otogarlardaki otobüslerin ÇIKIŞLARI DURDURULMUŞTUR" mesajını paylaşarak otobüslerin çıkışlarını durdurmuştu. Yeni açıklamayla birlikte İstanbul'da Esenler, Harem ve cep otogarlarında şehirlerarası otobüs seferleri kontrollü olarak başladı.