İstanbul ve Ankara'da toplu ulaşım 19 Mayıs'ta ilk kez ücretsiz

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla İstanbul ve Ankara'da ilk kez toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet veriyor.

İstanbul ve Ankara'da toplu ulaşım 19 Mayıs'ta ilk kez ücretsiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı'nda 15 Mayıs'ta alınan kararla vatandaşlar bugün kentte tüm toplu ulaşım araçlarından ücretsiz faydalanıyor.

İstanbul genelinde İstanbulkart ücret entegrasyonuna dahil İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı İETT Otobüsleri, Özel Halk Otobüsleri, metrobüs, nostaljik tramvay ve tünel, Şehir Hatları A.Ş Vapurları, özel deniz toplu ulaşım, Metro İstanbul A.Ş'ye bağlı tramvay, metro, hafif metro ve füniküler, teleferik ve Kadıköy Moda Nostaljik Tramvay araçlarında hiçbir ücret ödemeden seyahat edebilecek.

Uygulama bu gece seferler biten kadar devam edecek.

Daha önceki bayramlarda İstanbul'daki toplu ulaşım araçları bayramlarda yüzde 50 indirimli olarak hizmet veriyordu.

Ankara'da da ücretsiz

Ankara Büyükşehir Meclisi'nde geçtiğimiz günlerde alınan kararla kentte dini bayramların yanı sıra milli bayramlarda da toplu taşıma hizmeti ücretsiz hale getirilmişti.

Bu sabah saat 06.00’dan başlayarak gece saat 24.00’e kadar vatandaşlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO otobüsleri, raylı sistemler ve teleferik hattından ücretsiz yararlanabilecek.