İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya anbean bekliyordu! Meteoroloji devreye girdi, ortalık fena karışacak

Marmara bölgesinde yaşayan vatandaşlar yoğun kar yağışının ne zaman etkili olacağını merak ediyor. Hava tahmin uzmanlarının sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlara Meteoroloji’den itiraz geldi. Müdürlük tarafından yapılan açıklamada “yetkisiz tahminlere” itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.

İstanbul, Yalova, Kocaeli ve Sakarya anbean bekliyordu! Meteoroloji devreye girdi, ortalık fena karışacak

Marmara Bölgesi’nde yaşayan vatandaşlar, uzun süreden bu yana etkili olması beklenen kar yağışının ne zaman kendisini göstereceğini merak ediyordu. Sosyal medyada hava tahmin uzmanları, yoğun kar yağışı için 1 Şubat ve 5 Şubat arasını işaret etti. Ancak bu tahminlere Meteoroloji’den itiraz geldi.

“İTİBAR ETMEYİN” 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan yazılı açıklamada, "Zaman zaman basın ve yayın organlarında kaynağı belli olmayan ya da yetkisiz kişilerce kısa ve uzun vadeli hava tahminleri ile ilgili olarak çeşitli açıklamalar yayınlanmaktadır. Atmosferik hadiseler, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz tarafından 7 gün 24 saat takip edilmekte, meydana gelebilecek meteorolojik hadiselerle ilgili tüm tahmin ve uyarılar, kamuoyu ve yetkililerle paylaşılmaktadır. Bu konudaki doğru bilgilere; kaynağı Meteoroloji Genel Müdürlüğü olan tüm basın ve yayın organlarından, mobil uygulamalarımızdan, internet sitemiz 'mgm.gov.tr'den, Meteorolojinin Sesi Radyosu ile kurumsal sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilirsiniz" denildi.