İstanbul yarı maratonu başladı: Birçok güzergah trafiğe kapatıldı
İstanbul’da “Türkiye İş Bankası 21. İstanbul Yarı Maratonu” başladı. İstanbul Valiliği de maraton nedeniyle kapalı olacak güzergâhlar hakkında İstanbulluları uyardı.
İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, maraton nedeniyle kapalı olacak yollar ve alternatif güzergâhlar belirlendi.
Bu kapsamda sahil Kennedy Caddesi güney yolu Samatya ile Yenikapı mevkileri arası ve sahil Kennedy Caddesi kuzey yol Namık Kemal varyantı gece saat 02.00’den itibaren kapatıldı.
Saat 04.00 itibarıyla da Kadir Has, Ayvansaray, Mürselpaşa, Abdülezelpaşa, Ragıp Gümüşpala, Ankara, sahil Kennedy Samatya varyantı ile Sirkeci ışıklar arası, Namık Kemal ve Reşadiye caddeleri ile bu caddelere çıkan tüm yollar ve Galata Köprüsü trafiğe kapatıldı.
Avrasya Tüneli acil çıkışları, tünelin Aksaray ayrımları, Gazi Mustafa Kemal Caddesi sahil istikameti ile Karaköy Meydan, Galata Köprüsü ve Tersane Caddesi Galata Köprüsü istikameti de trafiğe kapalı olacak.
Kapalı olan yollara alternatif olarak Atatürk Bulvarı, Avrasya Tüneli transit yol, Atatürk Köprüsü ve Haliç Köprüsü ile Vatan, Millet, Fevzipaşa, Türkeli, Aksaray, Orgeneral Nafiz Gürman, Onuncu Yıl, Küçük Langa Aralığı, Tersane, Necatibey, Kemeralti, Refik Saydam caddeleri, D-100 kuzey-güney yolu ve Unkapanı Köprüsü kullanılabilecek.