İstanbul'da Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar, Şişli'de yaşayanlar. 26 Nisan'da ne bekleniyor

Türkiye ve İstanbul artık sıcak havaların etkisi altına girmeyi bekliyor. Ancak vatandaş sıcak havaların özlemini çekerken, meteorolojik kaynaklar tam tersini söylüyor. İstanbul için de dikkat çeken bir 26 Nisan uyarısı yapıldı. Detayları neymiş hep birlikte bakalım...

İstanbul'da Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar, Şişli'de yaşayanlar. 26 Nisan'da ne bekleniyor

Türkiye'de ikamet eden vatandaşlar artık sıcak havaların gelmesini bekliyor. Fakat küresel iklim değişikliğinden dolayı kayan mevsimlerden kaynaklı olarak yaz ayları bir türlü gelmek bilmiyor. Bayramda havaların biraz ısınmasından sonra vatandaşlar önümüzdeki günlerde artık sıcak havaların yurdumuzda etkili olacağını düşünmeye başlamıştı. Meteorolojik kaynaklar ise bunun tam tersini söyledi. Meteorolojik kaynaklara göre nisan ayının sonunda Türkiye son bir soğuk hava dalgasıyla daha karşı karşıya kalacak. 

İSTANBUL İÇİN DE 26 NİSAN'A DİKKAT

Meteorolojik kaynaklar tarafından İstanbul için de 26 Nisan'da oraj uyarısı yapıldı. İstanbul'da başta Bahçelievlr, Bakırköy, Küçükçekmece, Avcılar ve Şişli olmak üzere birçok ilçede orajın etkili olmasının beklendiği ifade edildi. 

ORAJ NEDİR?

Oraj ya da gök gürültülü fırtına, çoğunlukla şimşek ve gök gürültüsü ile yağmur veya dolu eşliğinde görülen bir hava olayı. Meteorolojide İngilizce thunderstorm kavramından oluşturulmuş TS kısaltması ile gösterilir. Oraja kümülonimbüs bulutları neden olur. Genellikle güçlü rüzgarlar ve şiddetli yağmur eşlik eder.