300 bin Euro’nun sahibi bakın kimmiş? Taksiciye de ödül verdi!

İstanbul'da bir takside müşterisinin unuttuğu 300 bin Euro’nun kuruşuna dahi dokunmayan taksici Engin Olgaç, parayı sahibine teslim etmişti. 300 bin Euro'nun sahibinin kim olduğu ortaya çıktı ve taksici Engin Olgaç ise ödüllendirildi. İşte detaylar...

300 bin Euro’nun sahibi bakın kimmiş? Taksiciye de ödül verdi!

İstanbul'da aracında turist müşterisinin unuttuğu 300 bin Euro'nun kuruşuna dahi dokunmayan ve parayı bulup sahibine teslim eden taksi şoförü Engin Olgaç'a, 300 bin euro'yu unutan Hassan Sakarie Abdullah tarafından ödül olarak 50 Euro verildi. Hassan Sakarie Abdullah'ın ise ticaretle uğraştığı öğrenildi.

İstanbul'a ticaret için geldiği öğrenilen Finlandiya pasaportlu Hassan Sakarie Abdullah, dün 300 bin Euro'yu  takside unutmuş, taksi şoförü Engin Olgaç tarafından parası iade edilmişti. Hassan Sakarie Abdullah taksi şoförüne verdiği 50 Euro'luk ödül tartışma konusu olmuştu. Hassan Sakarie Abdullah, Laleli'de kaldığı otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Otel müdürü Tamer Kanar, "Otelimizin daimi müşterisidir. Kendisi bu durumdan dolayı biraz üzgün. Uzun bir yolculuk yaptıktan sonra araçta parasını unutmuş. Taksiciye bundan dolayı çok teşekkür ediyor. Türk halkının bu tür konulara ne kadar önem verdiğini konuştuk. Size röportaj vermedi ama biz içerde görüşmüştük. Taksici arkadaşın 15 dakika içerisinde kendisiyle iletişime geçerek parasını burada teslim aldık. Bugün otelimizden çıktı. Bizde devamlı gelip kalıyor. Ticaretle uğraşıyor" dedi. 

300 bin Euro’nun sahibi bakın kimmiş? Taksiciye de ödül verdi! - Resim : 2

“Çantanın içini açtıktan sonra yüklü para gördüm”

7 yıldan beri İstanbul Havalimanı’nda taksicilik yaptığını belirten Olgaç, "Arabayı yıkamaya götürdüğümde çantayı fark ettim. Çantanın içinde her şey olabilirdi. Bomba da olabilirdi. İçini açtıktan sonra yüklü para gördüm. Baya heyecanlandı, korkmuştu. Kendisine teslim ettim. Bana sarıldı, sevindi, dünyası değişti” diye konuşmuştu. 

300 bin Euro’nun sahibi bakın kimmiş? Taksiciye de ödül verdi! - Resim : 3

  "Üç bankaya 70 bin lira kredi borcum var. Hiç düşünmeden sahibine yine teslim ederim”

Hiç düşünmeden parayı sahibine ulaştırmak için harekete geçtiğini ifade eden taksi şoförü Olgaç, “Salgın nedeniyle aylık olarak kazandığımız paradan fazla bir şey kalmıyor. O parayı hiçbir zaman bulaman. O para bizim hakkımız değil. Hak sahibine teslim ettim mutluyum, gururluyum. Kim olsa benim yerimde aynı şeyi yapardı. Yine olsa yine yaparım. Üç bankaya 70 bin lira kredi borcum var. Hiç düşünmeden sahibine teslim ederim” ifadelerine yer vermişti. 

300 bin Euro’nun sahibi bakın kimmiş? Taksiciye de ödül verdi! - Resim : 5"Ödül olarak 50 euro verdi, içinden o geçti

Parayı sahibine teslim ettikten sonra sahibinin kendisine ödül olarak 50 euro verdiğini ifade eden Olgaç “İçinden o geçti, ona çok teşekkür ediyorum. En azından bende onun kadar mutluyum. Kim bilir kaç yetimin hakkı o parada var. Ben hak etmediğim parayı hiçbir şekilde almak istemiyorum” diyerek sözlerini tamamlamıştı.

300 bin Euro’nun sahibi bakın kimmiş? Taksiciye de ödül verdi! - Resim : 6