Meteorolojiden kritik uyarı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. İstanbul'da kar kapıya dayandı!

Meteorolojiden alınan son verilere göre, Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum, Bingöl, Muş,Bitlis, Şırnak, Adıyaman, G. Antep, Kilis, Siirt ve Diyarbakır çevrelerinin yağışlı geçeceği bekleniyor.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. İstanbul'da kar kapıya dayandı!

Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun batısı, zamanla İç Ege, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Erzurum, Bingöl, Muş, Şırnak ve Bitlis çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde beklenen yağışların; Isparta, Antalya'nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Karaman ile Konya'nın güney ve batı çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor. Buna göre olası ani sel, su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. İstanbul'da kar kapıya dayandı! - Resim : 1

Edirne'de Balkan sınırında kar yağışı başladı

Edirne'de Balkan sınırına yakın yerleşim alanlarında kar yağışı başladı.

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava sisteminin etkisine giren Edirne'de, Bulgaristan'a açılan sınır kapısı Hamzabeyli ve Balkanlar'a yakın köylerde kar yağışı etkili olmaya başladı.

Uluslararası kara yolu statüsündeki yolun trafiğe kapanmaması amacıyla İl Özel İdaresi ve Karayolları ekipleri kar kürüme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düştüğü kentte, sıcaklıklar sıfırın altında 1 derece ölçüldü.

Tahminlere göre kar yağışı, hafta sonuna kadar aralıklarla devam edecek.

Öte yandan kar ve yağmur dualarına çıkılan Edirne kent merkezinde, çiftçinin arzu ettiği oranda yağış henüz gerçekleşmedi. Dün kısa süreli sağanakların yaşandığı kent merkezinde ayaz etkili oluyor.

Bu arada Kırklareli'de de Dereköy Sınır Kapısı ve çevresinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

"Bereket yağdı"

Çiftçi Erdal Tasma yaptığı açıklamada, uzun süre kuraklığın ardından kar yağışını sevinçle karşıladıklarını söyledi.

Çiftçinin kar yağışını bereket olarak gördüğünü ifade eden Tasma, "Ekinlerin suya ihtiyacı var, gübreler atıldı ama yağış yoktu, bu yağış biraz bizi rahatlattı. Allah'a şükürler olsun." dedi.

Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. İstanbul'da kar kapıya dayandı! - Resim : 2

Sıcaklıkların kuzeybatı kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) olmak üzere kuzey, iç ve batı kesimlerde azalacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı bekleniyor.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. İstanbul'da kar kapıya dayandı! - Resim : 3

Rüzgarın genellikle güneyli yönlerden orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-100 km/sa) şeklinde esmesi tahmin ediliyor. Buna göre olası çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Meteorolojiden kritik uyarı!.. Yola çıkacaklar dikkat!.. İstanbul'da kar kapıya dayandı! - Resim : 4