Meteoroloji'den 33 il için 'sarı' 16 il için 'turuncu' uyarı... İstanbullular bu akşama dikkat!

Meteoroloji'den 33 il için 'sarı' 16 il için 'turuncu' uyarı geldi. Meteoroloji yoğun kar ve zirai don riskine karşı uyarılarda bulundu. İstanbul için beklenen yoğun kar ise bu akşam geliyor. Kar yağışı etkisini çarşamba gününe kadar sürdürecek.

Meteoroloji'den 33 il için 'sarı' 16 il için 'turuncu' uyarı...  İstanbullular bu akşama dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgeleri ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin 4-6 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olacak.

İstanbul’da da beklenen kar yağışı dün akşam saatlerinde başladı. Kentin yüksek kesimleri kısa sürede beyaza büründü. Beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan bugün yapılacak uçuşların yüzde 15 oranında azaltılacağı duyuruldu. THY de bugün Sabiha Gökçen’den 8’i yurtdışı, 49 uçuşu iptal etti. Peş peşe yapılan uyarıların ardından Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen uyardı: Yağışlar etkisini çarşambaya kadar sürdürecek.

Türkiye'nin büyük bir bölümü yoğun kar yağışının etkisindeyken, İstanbul'da öğle saatlerinde duran kar akşam saatlerinde yeniden ve çok kuvvetli olarak geliyor. İstanbul'da kar yağışı Çarşamba gününe kadar etkisini artırarak sürecek. Orhan Şen'den İstanbullular için yeni uyarılar gelirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 23-29 Ocak tarihleri için yeni hava durumu tahmin raporunu paylaştı. Kar yağışının yurdun en batı kesimleri dışında tüm yurtta etkili olması bekleniyor.

Sıcaklık gece eksi 2 dereceye düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni hava durumu uyarısı geldi. 23-29 Ocak 2022 tarihleri için haftalık hava durumu raporu paylaşıldı. Açıklamada, "Hava sıcaklıklarının yarın (Pazar) iç kesimlerde hissedilir derecede azalacağı, hafta içinde önemli bir değişiklik olmayacağı, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.

Bu gece hemen hemen İstanbul'un tüm ilçelerinde kar yağışı etkili olacak. Sıcaklık gece eksi 2 dereceye kadar düşecek, yarın gündüz ise 2 derece olacak.

Kar yağışı ne kadar sürecek?

Kar yağışı İstanbul'da çarşamba gününe kadar devam edecek. Buzlanma ve don olayı olacak, sıcaklık bu akşamdan itibaren daha fazla düşecek.

Kar hangi bölgelerde yoğunlaşacak?

Bu gece ve yarın İç Anadolu ve Orta Karadeiz de Ankara Yozgat, Kayseri, Nevşehir, Sivas, Niğde, Karaman, Aksaray, Kırşehir Konya Tokat Amasya ile Ordu’nun yükseklerinde yoğun Kar yağışı ulaşımı aksatacak. Uzmanlar bu konuda vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

33 il çin sarı, 16 il için turuncu kodlu uyarı

Beklenen yoğun kar yağışı, kuvvetli rüzgar ve sağanak nedeniyle, Adana, Afyonkarahisar, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Aksaray, Yalova, Kilis ve Osmaniye için "sarı kod", Amasya, Ankara, Antalya, Bolu, Çankırı, Çorum, Kastamonu, Konya, Samsun, Sinop, Zonguldak, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için "turuncu kod" uyarısı yapıldı.

Karla mücadele edilen yollardaki son durum ise şöyle:

Karayolları Genel Müdürlüğü, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda ulaşımın her iki yönde sağlandığını, Bolu Dağı geçişinde tır geçişlerinin kontrollü verilmeye başlandığını bildirdi.
Karayolları Genel Müdürlüğünden (KGM) yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar ile mücadele edilen ve kapanan yolların son durumu paylaşıldı.

Meteoroloji'den 33 il için 'sarı' 16 il için 'turuncu' uyarı...  İstanbullular bu akşama dikkat! - Resim : 1

Karayolları Genel Müdürlüğü, Tarsus-Adana-Gaziantep Otoyolu'nda ulaşımın her iki yönde sağlandığını, Bolu Dağı geçişinde tır geçişlerinin kontrollü verilmeye başlandığını bildirdi.

Karayolları Genel Müdürlüğünden (KGM) yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar ile mücadele edilen ve kapanan yolların son durumu paylaşıldı.