İstanbul'da kısıtlama gününde sahillere turist akını

İstanbul'da hafta sonu kısıtlamalarına rağmen Ortaköy Sahili'ndeki yoğunluk dikkat çekti. Kimisi markete çıktığını, kimisi ise köpeğini gezdirmek için sahile geldiğini belirtti.

İstanbul'da kısıtlama gününde sahillere turist akını

Hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına rağmen Ortaköy Sahili'ndeki kalabalık dikkat çekti. Kumpirciler sokağında turistler ve bazı Türk vatandaşları kumpir yerken, güzel havayı fırsat bilenler sahilde bol bol fotoğraf çekildi. Kimisi markete çıktığını, kimisi ise köpeğini gezdirmek için sahile geldiğini belirtti.

"Kayınvalidemi gezdiriyorum"

Kayınvalidesi ile Ortaköy Sahili'nde dolaşan Azime Göncü, "Hava almaya çıktık ne yapalım. Güneşi görünce duramadık. Kayınvalidem yanımda. Onu gezdireyim dedim. Yasaklar korkutuyor tabi ama 17.00'ye kadar çıkabiliyoruz. Yakınım zaten hemen yan tarafta oturuyorum" dedi.

"Köpek gezdiriyoruz"

Eşi ve çocuğuyla köpek gezdirmek için sahile gelen Nurgül Ahenk, "Duramadık evde. Karlı da bir hafta oldu ama genellikle kısıtlamalar bir sıktığı için herkes aynı durumda. Biz markete diye değil çocuk gezdiren ve köpek gezdirenler olarak çıktık.  Yasaklar korkutuyor ben de kovid geçirdim. Ama evlerde de durulmuyor. Mecbur çıkıyoruz. Bütün hafta olunca hafta sonu hava almak istiyor insan" diye konuştu.

Arnavutköy sahilinde denetim

Beşiktaş Arnavutköy Sahili'nde koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerde polis ekipleri izin belgesi olmayanlara ceza yazıldı. 

Koronavirüsle mücadele kapsamında ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamasında Beşiktaş'ta ekipler denetim yaptı. Beşiktaş Arnavutköy Sahili'nde yapılan denetimlerde ekipler sokakta bulunan vatandaşların izin belgelerini kontrol etti. İzin belgesi olmayanlara ceza yazıldı. Denetimlere Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan da katıldı.

Beşiktaş'taki denetimler hakkında konuşan Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan, "İstanbul'daki denetimlerle birlikte Beşiktaş ilçemizdeki bu denetimleri en üst seviyede tutmaya gayret ediyoruz. Beşiktaş'ta özellikle sahil hattımız, Bebek, Arnavutköy, Kuruçeşme ve Ortaköy hattımız İstanbul'umuzun bütün güzel insanlarının gelip ziyaret ettiği, özellikle hafta sonları yürüyüş yapmak istediği noktalardan bir tanesi. Ama şu süreç biraz daha sabretmemizi gerektiriyor. Özellikle sahil bantlarında denetimlerimiz devam ediyor. Gayet iyi bir hafta sonu geçiriyoruz. Vatandaşlarımıza tedbirlere uydukları için teşekkür ediyoruz. Bütün güvenlik görevlilerimiz, zabıtalarımız sahada. Bizler sahadayız. Eksik olan tarafları da arkadaşlarımızla birlikte tamamlamaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın kurallara uymakta göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

"İki ayrı pasaportu aynı anda işime geldiği gibi kullanamayız"

Denetimler sırasında polis ekipleri bir aracı durdurdu. Aracın içerisindekiler turist olduklarını söyleyerek pasaportlarını ekiplere gösterdi. Yapılan kontroller sonrasında araç içerisinde bulunan 2 kişinin Türkiye'de oturma izninin olduğu ve Türk vatandaşı olduğu tespit edildi. Tespit edilen 2 kişiye ceza kesildi. Beşiktaş Kaymakamı Önder Bakan bu konu hakkında, "Arkadaşlarımız aynı zamanda Türk vatandaşı. İki ayrı pasaportu aynı anda işimize geldiği gibi kullanamayız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olan kurallar yurt dışında yaşamış olsalar ve buraya gelmiş olsalar bile iki tarafın pasaportunu kullanma durumunda değiller. O yüzden kurallara hepimizin uyması gerekiyor." diye konuştu.