İstanbul'da toplu iş sözleşmeleri hala imzalanmayan CHP'li 3 belediyede iş duracak!

İstanbul'un üç ilçesinde belediye işçileri iş bırakmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl da yaşanan benzer durumlardan dolayı CHP'li Kadıköy Belediyesi ile Maltepe Belediyesi işçileri greve gitmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Meclis toplantısında konu ile ilgili bir video izleterek, "CHP; çöp, çukur, çamur" ifadesini kullanmıştı. İşçilerinin greve gideceği Ataşehir Belediyesi, Kartal Belediyesi ve Maltepe Belediyesi'nde son durumun ne olacağı merak konusu...

İstanbul'da toplu iş sözleşmeleri hala imzalanmayan CHP'li 3 belediyede iş duracak!

İstanbul'un üç CHP'li belediyesi greve hazırlanıyor. Bu yıl da Ataşehir, Kartal ve Maltepe Belediyesi ağustos ayı gelmesine rağmen hala toplu iş sözleşmesini imzalamadı. Geçtiğimiz yıl benzer sorunlar Kadıköy Belediyesi'nde de yaşanmış, sorun kısa sürede çözülmüş fakat Maltepe'de sokak ortasındaki çöp yığınları dikkat çekmişti.

Yılbaşında da enflasyon oranında zamlarını alamayan belediye işçileri, enflasyonun rekor seviyelere çıkmasıyla birlikte ağustos ayı gelmesine rağmen imzalanmayamadıkları toplu iş sözleşmeleri nedeniyle greve gidecek. 

Alınan bilgiye göre Kartal Belediyesi işçilerine 6 bin 250 lira, Ataşehir Belediyesi de 6 bin lira civarında teklif verdi. Ancak işçiler bu rakamlara çalışmayacaklarını söyledi. İşçilerin üç belediyede de greve gideceği duyuldu. Kadıköy Belediyesi ve Bakırköy Belediyesi'nde de çalışan işçiler aldıkları maaşlardan şikayetlerini dile getiriyor. 

Bu arada Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, sorunun en kısa zamanda çözülmesi için sendika yetkilileriyle bir görüşme gerçekleştirdi ve toplu sözleşmelerin imzalanmasını istedi. 

İstanbul'da toplu iş sözleşmeleri hala imzalanmayan CHP'li 3 belediyede iş duracak! - Resim : 1

Sokak ortasında çöp yığınları dikkat çekmişti

İstanbul'da, geçtiğimiz yıl toplu iş sözleşmesi süreçlerinin gecikmesi üzerine greve çıkan ilk ilçe Kadıköy olmuştu. İşçiler 16 Şubat'ta greve başlamış, iki gün sonra yani 18 Şubat'ta ise Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Genel-İş Genel Merkezi ile anlaştıklarını ve belediyede en düşük işçi maaşının ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç aylık net 5 bin 275 TL olduğunu açıklamıştı.

Maltepe Belediyesi,nde ise geçtiğimiz yıl belediye işçilerinin grev kararı almasının ardından cadde ve sokakları çöp yığınları kaplamıştı. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar, kendi imkanlarıyla işçilere destek vermiş ve çöpleri kendileri toplamaya çalışmıştı.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 23 Şubat'ta grev kararı alınmıştı. Grev başladıktan 6 gün sonra anlaşma sağlanmış, Maltepe Belediyesi ile DİSK'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi'nin anlaşma ile sonuçlandığını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesaplarından duyurmuştu.

İstanbul'da toplu iş sözleşmeleri hala imzalanmayan CHP'li 3 belediyede iş duracak! - Resim : 2

Cumhurbaşkanı video izlettirmişti!

İstanbul'da yaşanan grev nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'da partisinin TBMM'deki grup toplantısında "CHP'li belediyelerin beceriksizliği" isimli bir video izlettirmişti. Erdoğan konuşmasında, "CHP; çöp, çukur, çamur. Bu kadar basit bir konuda bile vatandaşlarımıza hizmet veremeyenleri yok saymayacağız, kayıp olarak ilan etmeyeceğiz de ne yapacağız?" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Medyatava