İstanbul'da ünlü mekanın sahibi çalışanlarını böyle tokatladı

Beşiktaş’ta ünlü bir eğlence mekanının sahibi, bilet satış bölümünde görevli iki çalışanını kendisini gördükleri halde ayağa kalkmadıklarını söyleyerek tokatladı. Dayak ve hakaretler mekanın kapısına kadar sürdü. Gözaltına Şahin Ş. ifadesi alındıktan sona serbest bırakıldı.

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Şeker için savcılık adli kontrol talep etti. Mahkemeye sevkedilen Beşiktaş Meydanı isimli eğlence kompleksinin mülk sahibi Şahin Şeker, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldırıyı gerçekleştiren kişini binanın sahibi olduğu, 'DorockXL' adlı mekanın işletme sahiplerinin ise dayak olayının ardından mekandan yatırımlarını çektiği belirtildi. İşletme,  hukuki süreçte çalışanlarının yanında olduğunu ifade etti.

Türkiye, Beşiktaş’ta ünlü bir eğlence mekanı sahibinin biri kadın biri erkek iki çalışanını nasıl tokatlayabildiğini konuşuyor.  Mekanın bilet satış bölümünde görevli işçilerin ise tokatlanmalarının şoku ile ağızlarını bile açamadıkları görülüyor.

Kadın çalışan şikayetçi oldu

Nisan ayında ünlü bir eğlence mekanında gerçekleşen olay tepki çekmeye devam ediyor.  Eğlence mekanında bilet satış masasında görevli Gaye Akıl ve Enver isimli iki  çalışan,  saat 20.55 sıralarında mekana gelen iş yeri sahibi Şahin Ş. tarafından darp edildi. “Beni görünce ayağa kalkacaksınız” diyerek iki çalışanına tokat atmaya başlayan Şahin Ş. çevrede bulunan diğer personellerin gözü önünde çalışanlarına sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu. Bu saldırı sırasında mekanda bulunan güvenlik görevlileri ve çalışanların bir süre olayı izlemesi ise şaşkınlığa neden oldu.

Mekanın içinde başlayan darp, daha sonra mekanın dışına da yansıdı. Gaye Akıl’ın sosyal medya hesabından paylaştığı iddiaya göre iş yeri sahibi, “Bir daha buraya gelirseniz, sizi öldürürüm, ayaklarınızı kırarım” diye tehditler savurarak çalışanları dışarı çıkardı. Daha sonra Enver isimli çalışanı tokatlayarak mekanın önünden kovdu.

Olayın ardından Beşiktaş Emniyet Müdürlüğüne giden Gaye Akıl patronundan şikayetçi oldu. Akabinde hastaneye götürülen Akıl, darp raporu alarak Şahin Ş. hakkında 6 ay uzaklaştırma kararı çıkardı. Sosyal medya hesabından görüntüleri yayınlayan Akıl, kamuoyundan destek istedi.

Daha önce aynı mekanda güvenlik görevlileri tarafından üniversite öğrencileri darp edilmişti.

Güvenlik kamerası kayıtları şiddeti ortayla seriyor

Patronunun saldırı anı güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Şahin Ş.'nin çalışanlarının bulunduğu masaya gelip bir anda tokat attığı görülüyor. Bir süre sonra aralarında tartışma devam ediyor ve köşeye kıstırdığı Gaye Akıl’a defalarca tokat attığı güvenlik kameralarına yansıyor. Daha sonra mekanın dışına çıkan Enver isimli çalışanına şiddet uygulamaya devam ettiği görülüyor.

Açıklama geldi 

Öte yandan Dorock XL'den bir açıklama geldi. Şahin Ş.'nin markanın değil sadece markanın bulunduğu otopark alanının mülk sahibi olduğu aktarılırken, "Şiddet olayının gerçekleştiği gece markamızı Meydan Beşiktaş projesinin içerisinden tamamen çekmiş bulunmaktayız. Personelimizin hukuksal süreçte her konuda yanındayız" denildi.

Açıklamada, "Haberlere konu olan arkadaşımız Gaye Akıl, Dorock XL’da 5 yıldır yürüttüğü görevine halen devam etmektedir. Darp olayını gerçekleştiren Şahin Ş. Beşiktaş Dorock XL markasının değil, sadece markanın bulunduğu Meydan Beşiktaş ve otopark alanının mülk sahibidir. Gaye Akıl’ın maruz kaldığı çirkin şiddet olayının gerçekleştiği gece markamızı Meydan Beşiktaş projesinin içerisinden tamamen çekmiş bulunmaktayız. Personelimizin hukuksal süreçte her konuda yanındayız. Olayla ilgili hukuki süreç de şirket avukatımız Çağdaş Çelik tarafından yürütülmektedir" denildi.  

İfadesinde hastalığı nedeniyle öfke patlaması yaşadığını söyledi

Şahin Ş.'nin emniyette polis ekiplerine verdiği ilk ifadede, “Olay günü iş yerine girdiğim zaman sinirliydim. Bilet satış bölgesinden geçerken, Gaye Akıl'la kısa bir tartışma yaşadım ve oradan ayrıldım. Yaşananlara moralim çok bozuldu ve arkadaşlara nasihat vermek için geri döndüğümde bu iki kişinin alaycı tavırlarıyla karşılaştım. Bilet kesen Enver D. ile konuşmak istediğim sırada Gaye Akıl olaya karışarak müdahale etti. Bu sırada kendimi kaybettim ve bu tatsız olaylar yaşandı. Son zamanlarda şirkette meydana gelen maddi anlamdaki olumsuzlar tansiyon hastalığımı tetikledi ve ani öfke patlamaları yaşıyorum. Yaşananlar için çok üzgünüm. Bu olay dışında Gaye Akıl ve Enver D. ile ilgili şahsi bir husumetim bulunmuyor. Yaşananlardan pişmanım" dediği öğrenildi.

Serbest bırakıldı

Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Şeker için savcılık adli kontrol talep etti. Mahkemeye sevkedilen Beşiktaş Meydanı isimli eğlence kompleksinin mülk sahibi Şahin Şeker, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.