Aynalara küsmüştü; 15 dakikada 17 kilo verdi

İstanbul’da yaşayan 45 yaşındaki Elif Mantea, menopoza girdikten sonra sürekli kilo almaya başladı. 1 yıl içinde yaklaşık 20 kilo alan genç kadın, çareyi mide botoksu yaptırmakta buldu. Endoskopik yöntemle yapılan 15 dakikalık işlemin ardından genç kadın, 5 ayda 17 kilo verdi.

Aynalara küsmüştü; 15 dakikada 17 kilo verdi

45 yaşındaki sağlık çalışanı Elif Mantea, menopoza girdikten sonra kilolarıyla mücadele etmeye başladı.  1 yıl içinde 84 kiloya ulaşan 1.65 boyundaki kadının vücut kitle endeksi 30’lara ulaştı. 1. derece obezite kategorisinde sayılan genç kadın, kiloları nedeniyle nefes alamamaya, yürürken yorulmaya ve çevresinin ‘çok kilo aldın’ tepkileriyle savaşmaya başladı.

Yaptığı diyetler de işe yaramayınca, kilolarından kurtulmak için mide botoksu yaptıran genç kadın, bu yöntemle de kilo veremedi. Mide ile on iki parmak bağırsağı arasındaki kas demeti olan pilorün çalışmadığını fark eden  Uzmanı Doç. Dr. Murat Kanlıöz, Mantea’ya pilor revizyonu işlemi uyguladı.

Endoskopik yöntemle 15 dakika süren işlemin ardından genç kadın fazla kilolarından kurtulmaya başladı. 5 ay içinde 17 kilo veren Mantea, artık bol ve siyah renkli kıyafetler giymeyeceği için mutlu olduğunu söyledi.