Yaşlılara hayali arazi satıp milyonlarca lira vurgun yaptılar

İstanbul'da dolandırıcılar hazine arazilerini ucuza satma yalanıyla yaşlı vatandaşları kendilerine hedef seçti. Onlarca kişiyi dolandıran zanlılar hayali arazileri satıp milyonlarca liralık vurgun yaptı.

İstanbul'da bir şebeke parası olan yaşlı vatandaşlara ulaşarak tanıdıkları vasıtasıyla hazine arazilerini ucuza alabileceklerini söyledi.   

Yaşlı vatandaşların bazıları fotoğraflar üzerinden bazıları ise gidip gezdiği arsalar için rayiç bedelin yarı fiyatını duyunca dolandırıcılara kandı. 

Önce güvenme kazanma taktiği

Dolandırıcılar Arzu B., İbrahim K., Metin B., Naim G. iddiaya göre önce güven kazanmak için birkaç ay oyalama taktiği uyguladı.

Sonunda satış günü geldiğinde ise tapu işleminden önce parayı ödememiz gerekiyor diyerek yaşlı vatandaşların elinde avucunda ne varsa aldılar. 

Savcılığa şikayet ettiler

Dolandırıldıklarını anlayan vatandaşlar savcılığa başvurarak şikayetçi oldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında 4 zanlı yakalandı.

Mağdur vatandaşların avukatı Cihan Esin adlı avukat ise hukuki süreci şu sözlerle anlattı;

“Dolandırılan kişiler bu parayı verdikten sonra ellerine bir arsa bir tapu geçmiyor. Bir çok mağdurunda olduğunu öğrendik. Kendisi yaşı itibariyle 72 73 yaşındadır. Tabi akıl sağlığının da zayıf olması nedeniyle Bakırköy çevresinde bulunan kişilerden dolayı dolandırıldı. Bunlar kendisine çevresini güvendirerek inandırarak emlakçı diye tanıtıyorlar.