Kalça ameliyatından sonra kısmi felç geçirdi, 250 bin TL'lik tazminat davası açtı

İstanbul'daki İngiliz vatandaşı kalça ameliyatı olduktan sonra yaşadığı kısmi felç yüzünden suç duyurusunda bulundu.

Kalça ameliyatından sonra kısmi felç geçirdi, 250 bin TL'lik tazminat davası açtı

İstanbul’da oturan İngiliz vatandaşı Hilary Sable, kalça ameliyatı olduktan sonra kısmi felç yaşayınca ameliyatı yapan doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. Sable, kendisine yanlış ve hatalı tedavi uygulayan doktora 250 bin TL’lik tazminat davası da açtı.

Milliyet'in haberine göre, Hilary Sable’ın avukatı Yurdal Kılıçer, savcılığa ve Tüketici Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, Türkiye’de medya kurumlarına tercümanlık yapan İngiliz vatandaşı 66 yaşındaki Hilary Sable’nin kalça ağrısı sebebiyle şüpheli Dr. B.Ü.’ye muayeneye gittiği ve yapılan tetkikler sonucunda doktorun Sable’a kalça protezi takılması gerektiğini söylediğini anlattı.

Ağrıdan uyuyamadı

Sable’nin daha önce sol kalçasına protez taktığı için doktora güvenerek önerisini kabul ettiğine yer verilen dilekçede, 6 Kasım 2019 günü gerçekleşen operasyonun ardından Dr. B.Ü.’nün, hastasına; ‘Ameliyatın çok iyi geçtiği’ bilgisini verdiği belirtilerek sonrasında yaşananlar da şöyle anlatıldı:

“Ancak müvekkil günlerce ağrı ve sancılardan dolayı uyku bile uyuyamamış olmakla birlikte sağ ayağının üzerine hiçbir şekilde basamamıştır. Ameliyat sonrası hastada parestezi şikayetleri günlerce devam edince müvekkil 10 Kasım 2019 tarihinde ikinci kez ameliyata alınmıştır. Epikrizde mevcut bulunan ameliyat notunda ‘Sütüre edilmiş dış rotatorların çevresinde siyatik sinirin sıkıştığı görüldü’ denilmek suretiyle ikinci ameliyatın, ilk ameliyatta müvekkilin vücudunda bırakılmış olan hasarı düzeltmek kastıyla yapıldığı anlaşılmaktadır.”

 Siyatik sinir sıkışması çıktı

“İkinci ameliyat sonrası yürümesine destek olması için müvekkilimize verilen yürütecin kırık olması sebebiyle kendisi hastane koridorunda yürütülmeye çalışılırken düşmüş ve koridorda bulunan üç erkek şahıs gülerek onurunu incitmişlerdir. Başarısız geçen iki operasyona rağmen hasta ertesi gün şifa sebebiyle taburcu edilmiştir. Ancak müvekkilin sağ bacağındaki parestezi üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen hala düzelmemiş. Sağ bacağında iyileşme gerçekleşmemesi nedeniyle müvekkil, nöroloji doktorlarına muayene için gitmiş ve siyatik sinir sıkışması sebebiyle sağ bacağında aşil refleksi alınamadığı kısmi felç olduğu bildirilmiştir. Müvekkil uzuvlarından birini kullanamaz durumdadır.”

Sable’ın avukatı şüpheli doktora 250 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açarak aynı zamanda doktor hakkında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Doktor hakkında ayrıca İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne de şikâyette bulunuldu.

‘Kendimi çok depresif hissediyorum’

“Hastalarına karşı hiç saygısı ve empatisi olmayan bu cerrahla çalıştığım için gerçekten üzgünüm. Dr. B.Ü. bana bunun daha önce başına gelmediğini ve bu olaylar nedeniyle cerrahlıktan emekli olmayı planladığını söyledi. Ancak, bildiğim kadarıyla, hâlâ çalışıyor ve bir çocuk ortopedi grubunu tedavi ediyor. Açıkçası, ameliyat onun bilgisinin derinliğini aşmıştı. Uzmanlık eksikliğini kabul etmek yerine, kendisi ortadan kaybolmayı tercih etti. Durumum hakkında kendimi çok depresif hissediyorum, hayatımın bir yıldan fazla bir kısmını bu cerrahi hataya kaptırdım ve sonu da hâlâ görünmüyor.”