İşte BAE casusunun Adli Tıp raporu

Kaşıkçı cinayetinin kilit isimlerinden biri olan MİT’in yakaladığı Birleşik Arap Emirlikleri casusu Zaki Hasan cezaevinde ölü bulunmuştu. “İntihar mı etti, öldürüldü mü?” tartışmalarına son noktayı tv100 koydu.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı'nın yakaladığı iki Birleşik Arap Emirliği uyruklu casustan biri cezaevinde ölü bulundu.

Kaşıkçı cinayetinin kilit ismi olarak görülen casusun ölümü, "cinayet mi, intihar mı?" tartışmalarına yol açtı.

tv100 bu tartışmalara son noktayı koydu ve casusun ölümü ile ilgili adli tıp raporunu ele geçirdi.

Muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı, girdiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda öldürüldü. Türk Milli İstihbarat’ı, Kaşıkçı cinayetinin peşini bırakmadı.

19 Nisan 2019’da, Birleşik Arap Emirlikleri uyruklu iki casus, MİT tarafından yakalandı. 6 ay sonra gelen bu tutuklama Cemal Kaşıkçı cinayetindeki bazı sırları da ortadan kaldıracaktı.

Yakalanan 2 casus Silivri Cezaevi'ne gönderildi. Casuslardan biri olan Zaki Hasan, 28 Nisan 2019'da saat 10:22’de cezaevindeki sayımın ardından banyo kapısında asılı olarak bulundu.

Cemal Kaşıkçı cinayetinin kilit olan casus Zaki Hasan'ın yakınları olayın intihar değil, cinayet olduğunu öne sürdü. tv100’ün ulaştığı adli tıp raporu İntihar mı, cinayet mi? sorularına  son noktayı koydu.

Adli Tıp, aynı zamanda Filistin pasaportu da bulunan casus Zaki Hasan'ın otopsi sonucunda elde edilen tüm bulguları tek tek açıkladı.

Raporda; sağ ve sol tırnaklarda bulunan DNA’lar, Zaki Hasan’ın DNA’sı ile uyumlu olduğu, boynundaki tüm belirtilerin de boğulma sonucu gerçekleştiği belirtildi.

Adli Tıp Kurumu casus Zaki Hasan'ın otopsi raporunu “Kişinin ölümünün asılma sonucu meydana gelmiş olduğu kanaatini bildirir rapordur” ifadeleriyle sonlandırdı.

Casusun ölümündeki neden bu raporla aydınlanmış oldu.