İşte Huawei'ın yeni işletim sistemi Ark OS

Google'ın Huawie'ye Android desteğini kesme kararının yankıları sürerken, ortaya atılan iddialar gerçeklik kazanmaya başladı. Huawei'in yeni işletim sistemi için patent başvurusu yaptığı ortaya çıktı.

İşte Huawei'ın yeni işletim sistemi Ark OS

Android lisansı askıya alınan Huawe çalışmalarına hız vererek yeni bir işletim sistemi için patent başvurusunda bulundu. 

Geçtiğimiz hafta gündeme bomba gibi düşen Gooogle'ın Huawei kararının ardından pek çok iddia ortaya atılmıştı. Huawei'nin yeni bir işletim sistemi üzerinde çalıştığı iddiaları ortaya çıkan yeni lisans başvurusu ile doğrulanmış oldu. 

 ABD'nin yaptırımlarına boyun eymeyeceğini açıklayan teknoloji devi yaptığı tescil başvurularında; "Huawei Ark OS", "Huawei Ark", "Ark" ve "Ark OS" isimlerinin yer aldığı listeleniyor.

İşte Huawei'ın yeni işletim sistemi Ark OS - Resim : 1

En çok kullanılan mobil işletim sistemi Android'e rakip olarak üretilecek işletim sisteminde Huawei'nin yukarıda belirtilen isimlerden bir tanesini seçeceği neredeyse kesin gibi.

Huawei CEO'su tarih verdi

Huawei CEO'su Yu Chengdong, şirketin kendi işletim sistemi için merakla beklenen tarihi verdi

Huawei CEO’su Richard Yu, yaptığı açıklamada işletim sisteminin 2020 yılının ilk ya da ikinci çeyreğinde hazır olacağını belirtti.

Henüz adı açıklanmayan işletim sisteminin hem mobil hem de dizüstü bilgisayarlar için uygun bir platform olacağı gelen iddialar arasında.