İstihbarat analistlerinin değerlendirmelerine göre...

Ukrayna'daki Rus savaşı uzadıkça, bazı istihbarat analistlerinin değerlendirmelerine göre elektronik savaş teknikleri Rus kuvvetlerine avantaj sağlıyor olabilir.

İstihbarat analistlerinin değerlendirmelerine göre...

Savaşın altıncı ayına girerken çatışmanın son aşamasında, çeşitli gözlemciler Rus elektronik savaş sistemlerinin daha büyük bir rol oynadığına dikkat çekti. Elektronik savaş sistemleri düşman iletişimini bozabilen, engelleyebilen veya bulabilen bir dizi donanım ve yazılım sistemini ifade eder. 

İstihbarat analistlerinin değerlendirmelerine göre... - Resim : 1Haziran ayında Associated Press (AP) , bu sistemlerin daha kısa tedarik hatlarının Rus birliklerinin özel EW ekipmanlarını savaş alanına yakınlaştırmasına izin verdiği doğu Ukrayna'da daha fazla kullanılmaya başladığını bildirdi. Ukraynalı yetkililer AP ile drone rehberlik sistemlerinin GPS sıkışmasının, etkinliklerine "oldukça ciddi" bir tehdit oluşturduğunu paylaştı.

İstihbarat analistlerinin değerlendirmelerine göre... - Resim : 2Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) tarafından hazırlanan ve bir haber yayını olan Spectrum'da yayınlanan yeni bir analize göre Elektronik savaşın işgalde belirleyici bir rol oynamamasına rağmen, dengenin Rusya'nın lehine çevrilmesine yardımcı olduğunu savunuyor.