İstiklal Caddesi’deki patlamayı Cihat Yaycı değerlendirdi: Türkiye’nin güvensiz bir yer olduğu imajı oluşturulmak isteniyor

tv100'ün ilgiyle izlenen Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programında Cihat Yaycı, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamayla ilgili "İnsan hayatının hiçbir önemi yok onlar için en fazla ses getirecek yer neresiyse orada yapıyorlar ve Türkiye’nin güvensiz bir yer olduğu imajı oluşturulmak isteniyor. İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. DEAŞ’in de PKK’nın da günümüzde terör örgütlerinin hepsinin arkasında aynı güçlerin olduğu kanaatindeyim" değerlendirmesini yaptı.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, CHP Parti İçi Eğitim Sorumlusu Aytuğ Atıcı, Akademisyen/Yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Politikyol Genel Yayın Yönetmeni Dr. Ali Haydar Fırat ve Gazeteci Hasan Basri Akdemir; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. İstanbul'da İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama programda masaya yatırıldı.

"Türkiye bir seçime gidiyor, seçime giderken her nedense bu memlekette terör olayları başlıyor"
"Eğer bu bir terör saldırısıysa, bu terörün Türkiye’de nasıl bir silah olarak kullanılmak istendiğini ucunun dışarıya bağlı olduğunu, Türkiye’nin barış ve huzurunu bozmak amaçla yapıldığını gösteriyor. Türkiye bir seçime gidiyor, seçime giderken her nedense bu memlekette terör olayları başlıyor. Birileri bundan medet umuyor hem de örgütün arkasındaki güçlerin pazarlığa oturmak istediği hissini oluşturuyor." dedi.

"Türkiye’nin güvensiz bir yer olduğu imajı oluşturulmak isteniyor"
"Bu tür eylemlerle, terör örgütüyle, uzantılarıyla, onların destekledikleriyle masaya oturmaya kalkanları telin ediyorum ve böyle bir şeyin kabul edilmesi mümkün değildir.   İnsan hayatının hiçbir önemi yok onlar için en fazla ses getirecek yer neresiyse orada yapıyorlar ve Türkiye’nin güvensiz bir yer olduğu imajı oluşturulmak isteniyor. İstanbul, dünyanın en güvenli şehirlerinden bir tanesi. DEAŞ’in de PKK’nın da günümüzde terör örgütlerinin hepsinin arkasında aynı güçlerin olduğu kanaatindeyim. Hedef Türkiye, hedefi Türkiye’ye koyan güçler de belli." ifadelerini kullandı.