Marmara denizinde yakalandı! Balıkçıların kabusu...

İstilacı türler arasında yer alan balon balığı, Ege ve Akdeniz’in ardından Marmara denizinde de kendini gösterdi. Özellikle amatör balıkçılar için jilet gibi keskin dişlere sahip balon balıklarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı.

Marmara denizinde yakalandı! Balıkçıların kabusu...

İstilacı türler arasında yer alan balon balığı, Türkiye sularında Ege ve Akdeniz’in ardından Marmara denizinde de amatör balıkçıların oltalarına takıldı. Hem ekosisteme hem de balıkçılık sektörüne zarar veren balon balıkları, oldukça güçlü bir zehre sahip ve yiyen kişileri ölüme kadar götürebiliyor.

Güçlü bir çene yapısı ve jilet gibi keskin dişlere sahip balon balıkları konusunda özellikle amatör balıkçıların dikkatli olması uyarısı yapıldı.

Gemlik ilçesinde teknesiyle amatör balıkçılara tur düzenleyen Serkan Emre, "Biz teknemizle Gemlik körfezinden tur düzenleyip amatör balıkçıları taşıyoruz. Geçen gün düzenlediğimiz turda daha önce Ege Ve Akdeniz de çıktığını duyduğumuz balon balığını tekneme binen müşterilerden biri yakaladı. Biz büyük şaşkınlık yaşadık bu balığı daha önce Marmara denizinde görmemiştik. Artık balon balıkları Marmara denizinde görülmeye başladı. Çok zehirli bir balık yendiğinde ölümcül sonuçlara yol açabiliyor" diye konuştu.