İsveç'ten yine skandal görüntüler! Türkiye aleyhine sloganlar attılar

Geçtiğimiz aylarda NATO'ya girebilmek için Türkiye ile masaya oturan İsveç'ten yine skandal görüntüler geldi. Terör örgütü YPG/PKK yandaşları başkentte örgüt paçavralarıyla gösteri yaptı.

İsveç'ten yine skandal görüntüler! Türkiye aleyhine sloganlar attılar

İsveç'in başkenti Stockholm'de terör örgütü YPG/ PKK yandaşları, Türkiye aleyhine gösteri yaptı. Norra Bantorget Meydanı'nda toplanan terör örgütü yandaşları, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine yapılacak olası askeri harekatının önlenmesi istendi.

İsveç'ten yine skandal görüntüler! Türkiye aleyhine sloganlar attılar - Resim : 1

Türkiye, Finlandiya ve İsveç aleyhinde sloganlar attılar
Türkiye, Finlandiya ve İsveç'in NATO Madrid Zirvesi'nde imzaladığı Üçlü Muhtıra çerçevesinde kurulan Daimi Ortak Mekanizma'nın iptal edilmesini talep eden terör yandaşları, Türkiye, Finlandiya ve İsveç aleyhinde sloganlar attı.

İsveç'ten yine skandal görüntüler! Türkiye aleyhine sloganlar attılar - Resim : 2

Terörist başının posterini açtılar
Ayrıca örgüt yandaşları yarın yapılacak genel ve yerel seçimler için PKK/YPG'yi destekleyen adaylara oy verilmesini istedi. Göstericiler terör örgütü YPG/PKK'yı simgeleyen bez parçaları taşırken terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açtı.

 İsveç "tedbirler alınmıştır" açıklamasını yapmıştı
Geçtiğimiz aylarda İsveç Dışişleri Bakanlığı, terör örgütü YPG/PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın resmi ve örgüte ait görsellerin, projeksiyonla binalara yansıtıldığına dair sosyal medyada dolaşan paylaşımlarla ilgili önlemler alındığını duyurmuştu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Manipüle edildiğine inandığımız mesajlar ve görüntüler sosyal medyada İsveç'in PKK'yı desteklediğini iddia edilerek dolaşıyor. İlgili tedbirler alınmıştır." ifadeleri kullanılmıştı. 

 "Hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor"
Açıklamada olayın kötü bir kampanya olduğuna işaret edilirken, "Bu, açık bir şekilde İsveç'in NATO'ya katılımını engellemek amacıyla kasıtlı ve kötü niyetli bir etki kampanyasıdır. İsveç bir terör örgütü olan PKK'yı açıkça kınamıştır ve İsveç terörün her türlüsünü kınamaktadır. Dışişleri Bakanı Ann Linde, hiçbir zaman PKK'ya destek ifadesinde bulunmadı ve manipüle edilmiş videoyu ve PKK'yı şiddetle reddediyor." denilmişti.