İsviçre'de kısıtlamalar kaldırıldı!

İsviçre'de Covid-19 ile mücadele kapsamın uygulanan yasakların büyük bir bölümü yarıdan itibaren kaldırılacak.

İsviçre'de kısıtlamalar kaldırıldı!

Kapalı mekanlar ve toplu etkinliklerde Covid-19 aşı sertifikası zorunluluğu kaldırılırken alışveriş merkezi, okul ve iş yerlerinde maske takmak zorunlu olmayacak.

Bakanlar kurulu toplantısının ardından hükümetten yapılan açıklamada, bu kararın parlamento, kanton yönetimleri ve sağlık kuruluşlarına danışılıp alındığı belirtilerek ülkede salgın durumunun iyiye gidiş emareleri gösterdiği kaydedildi.

Bu kapsamda yarından itibaren ülke genelinde bar, restoran, kafe ve diğer kapalı mekanlara girişlerde Kovid-19 aşı sertifikası istenmeyeceği belirtildi.

 

Tiyatro, konser ve spor salonlarında da aşı sertifikası sorulmayacağı bilgisi verildi.

Maske takma zorunluluğunda da hafiflemeye gidildiği, iş yerleri başta olmak üzere konser alanı, alışveriş merkezi ve okullarda maske takmanın artık gerekmeyeceği ifade edildi.

Kovid-19 testi pozitif çıkanlar için ise karantina süresi 5 gün olarak belirlendi.

İsviçre'de birçok Kovid-19 yasağı kaldırılırken toplu taşıma araçlarında maske takma ve Kovid-19 hastalarıyla temaslılar için karantina zorunluluğu ile ülkeye girişlerden 72 saat öncesine kadar pozitif Kovid-19 testi yaptırma gibi uygulamalar bir süre daha devam edecek.

 

Bu uygulamaların da ülkedeki aşılama oranları artıp vaka sayıları azalma eğilimine girermesi halinde kaldırılması bekleniyor.

8,6 milyon nüfuslu İsviçre'deki günlük Kovid-19 vakalarında 1 Şubat'tan bu yana düşüş gözlemlenirken ülke nüfusunun yüzde 68,8'i aşısını tamamlamış durumda.