İTÜ Vakfı'ndan yeni Doğa Koleji açıklaması

Uzun süredir akıbeti tartışılan Doğa Koleji ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. İTÜ Vakfı, Doğa Koleji'yle ilgili görüşmelerin sürdüğünü duyurdu.

İTÜ Vakfı'ndan yeni Doğa Koleji açıklaması

Açıklama şöyle:

"Dün kurumumuzca yapılan bilgilendirme geçerlidir. İTÜ Vakfı ile Doğa Koleji arasındaki müzakere süreci devam etmektedir. İTÜ resmi kanalları dışındaki kaynaklardan yayılan haberler, son durumu yansıtmamaktadır. Süreç sonlandığında bilgilendirme resmi kanallardan yapılacaktır."

Devir sözleşmesi hazırlanıyor

İTÜ Vakfı ve Doğa Koleji avukatlar devir sözleşmesini hazırlayacak ve saat 17:00'de bir araya gelecek.

Doğa Koleji'nin borçlarını İTÜ Vakfı üstlenecek. Vakıf, dört bankayla anlaşmaya vardı. Devir için el sıkışılırken anlaşmanın kısa süre içinde imzalanması bekleniyor. Bedel 800 milyon lira olacak.

Yaklaşık bir yıldır ekonomik sıkıntılar içinde olan ve satılması planlanan Doğa Koleji’de aylardır maaş alamayan öğretmenler ders boykotu yapmaya başlamıştı. İstanbul’daki bir çok kampüste derse girmeyen öğretmenler tüm alacaklarının ödenmesini talep etmişti. 

 İTÜ Öğretim Üyesi Profesör Mikdat Kadıoğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Doğa Koleji'nin İTÜ Vakfı'na satışını doğrulamıştı.