Meral Akşener: Korona virüs bizim eve de girdi…

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Evimde çalışan yardımcım koronaya yakalandı. Biz de test yaptırdık. Sonuç negatif çıktı. Büyük tedirginlik yaşadık. Ama çok şükür iyiyiz” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener: Korona virüs bizim eve de girdi…

Akşener, ilk korona virüsü vakası açıklandığında da Tekirdağ'daydı. Programını yarıda kesip Ankara'ya döndü.

Sözcü'nün haberine göre Meral Akşener, salgının ortaya çıkmasının ardından aldığı tedbirleri şöyle anlattı:

 - Ankara'ya döndüğümüzde de partideki sağlık kurulumuzun yönlendirmesiyle, ben ve yakın çalıştığım ekibime corona virüsü testi yapıldı. Sonuçlar negatif çıktı. O zamandan beri de ağırlıklı olarak evde kalıyorum.

- Sosyal mesafe kurallarını uyguluyorum. Alışverişleri eşim yapıyor, o da sosyal mesafe ve hijyen kurallarına üst düzeyde özen gösteriyor. Yalnız birkaç gün önce bir olay yaşadık.

- Evimizde 20 yıldır sigortalı olarak çalışan yardımcım Covid-19 belirtileri göstermesi üzerine hastaneye götürüldü ve yapılan test pozitif çıktı. Biz de yeniden test yaptırdık, sonuçlarımız negatif.

Akşener'in corona virüsü testi negatif çıktı. Ancak o tedbiri elden bırakmıyor. Eşi Tuncer Akşener ile birlikte kendisini İstanbul'daki evinde karantinaya aldı.

Sosyal mesafeye de dikkat ediyor. Evde ekmeğini kendi yapıyor. Bir aylık torunu Ayda'yı görüntülü telefon sohbetlerinde uzaktan seviyor.

Bu durumu öğrenince büyük tedirginlik yaşadığını belirten Akşener, şöyle devam etti:

- Yardımcımın durumu iyi, kendi evinde karantinada. Biz de eşimle çok şükür iyiyiz, her şey yolunda, kimse merak etmesin. Geçen ay torunum Ayda dünyaya geldi.

- Ama salgın nedeniyle maalesef göremiyoruz, ona üzülüyoruz. Biz de o dönemde tedirginlik yaşadık. Ama bunu binlerce vatandaşımız yaşadı, yaşıyor. Sonuç pozitif çıkarsa nasıl bir yol izleriz, onu eşimle konuştuk.

- Sonuçta bugün itibarıyla 25 bine ulaşan corona virüsü kapmış vatandaşımızın yaşadığı süreci yaşayacaktık.