"İktidar teslim edilmez devredilir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında konuştu. Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına cevap verdi.

"İktidar teslim edilmez devredilir"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki grup toplantısında konuştu. İşte Akşener'in konuşmasından satırbaşları....

Bu haftanın gafı iki gün önce atıldı. Kendisi "Memleketi bunlara teslim edemeyiz" açıklamasında bulundu. Arkadaş bu devleti teslim aldığını sanıyor. Gaflete bakar mısınız?

Sayın Erdoğan, iktidar olmak milletin verdiği bir karardır. İktidar teslim edilmez devredilir. Hiçbir güç milletin kararının önünde değildir. Beğenmeseniz de demokraside esas olan millet iradesidir.

Kültürel mirasımızı ısrarla yok ediyoruz. Buradan yörük kardeşlerime seslenmek istiyorum, size hak ettiğiniz değeri göstereceğiz. 13 yıl önce UNESCO'ya yapılan başvuruyu sonuçlandırarak işe başlayacağız. Bu alanların yakınlarına yerel ürün pazarlama çadırları kuracağız.

İktidarı devraldığımızda yörük kültürünü çocuklarımıza öğreteceğiz ve yaşatılmasına imkan vereceğiz. Göç yolu ve süresi boyunca sağlık ve eğitim konularında destek sağlayacağız.

İYİ Parti yörüklerin partisidir diyorlar ya, madem böyle bir iddia var. Biz de bu iddiayı yerine getirmiş olalım. Toroslarda tüten dumanın sönmemesi için biz gerekeni yapacağız.

Mübarek Kurban Bayramı yaklaşıyor. 900 bin büyükbaş, 3 milyona yakın küçükbaş hayvan kesiliyor. Böylece 325 bin et tüketime sunulmuş oluyor. Yıllık et tüketimimizin 4'te 1'i Kurban ibadetimiz üzerinden sağlanıyor demek. Vatandaşlarımızla dertleşirken önce sağlam kızıyorlar, sonra aldığım cevap Kurban'dan Kurban'a oluyor. Kurban Bayramına özel bazı önerilerimiz var.

Et ve Süt Kurumu'na seslenmek istiyorum; referans fiyat ilan edin. Üreticinin elinde kalan hayvanları alacağınızı taahhüt edin. Tüm büyükşehir ve il belediyeleri, besicilere ve hayvanlara konfor sağlayın, yem yardımı yapın. İhtiyaç sahiplerine ve gıda yardımı yaptığımız insanlara burada üretilen etleri taze olarak dağıtın.