İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Ahmet Eşref Fakıbaba yorumu! "Görüşmeler yapıyorum"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'nın partisine katılacak olmasını yorumladı. Akşener, "Bu insanların tecrübelerini, bilgilerini partimizle değerlendirmesi için görüşmeler yapıyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan Akşener, "çiğköfte" polemiğine de açıklık getirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den Ahmet Eşref Fakıbaba yorumu! "Görüşmeler yapıyorum"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV'de katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'yla ilgili konuşan Akşener, partiye yeni katılımlar hakkında da bilgiler paylaştı.

Ahmet Eşref Fakıbaba yorumu

Partisine katılacak Ahmet Eşref Fakıbaba'yla ilgili konuşan Akşener, "İYİ Parti kamuoyunda, vatandaş nezdinde ciddi bir teveccühle karşı karşıya. Bu partinin büyümesi lazım. Biz kurumsallaştırmaya, kalıcı hale getirmeye gayret ediyoruz. Bu insanların tecrübelerini, bilgilerini partimizle değerlendirmesi için görüşmeler yapıyorum" dedi.

Çiğköfte polemiğine yanıt

Fakıbaba'nın, "Meral Hanım yumurtalı köfte yemeye geliyorum dedi. Yok mu diyecektim?" ifadeleri sonrası başlayan 'çiğköfte' tartışmasına da yanıt veren İYİ Parti lideri, şöyle konuştu:

"Ortak dostlarımız var bizim. Hakikaten bir gün telefon açtım görüşmeyi yapabilmek için ama evden bilgi sahibiyim bu arada. Gaziantepli eşi, çok güzel bir yumurtalı çiğköfte yaptığına dair bilgim vardı. Direkt aradım, 'Sayın bakanım ben oralarda yalnız, gariban koca İstanbul'da... Aç geziyorum.. Ben hanımefendiden şöyle bir şey rica ediyorum' dedim. Sonra gittik."

İYİ Parti'ye katılacak yeni isimler

İYİ Parti'de yaşanacak yeni katılımlar hakkında konuşan Akşener, "Şu anda da görüştüğümüz isimler var. Sadece AK Parti'den bahsetmiyorum. Türkiye'ye katkıda bulunmuş, genç yaşlı ve bundan sonrada bulunabilecek insanların her biriyle görüşüyorum" ifadelerini kullandı.

Başörtü tartışması

Akşener, siyasetteki 'başörtüsü' tartışmalarını da eleştirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun başörtüsünü siyasetin tekelinden çıkartmak amacıyla hazırladığı kanun teklifi için "Bence gerek yoktu" ifadesini kullanan İYİ Parti lideri, şöyle konuştu:

"Başörtüsü meselesi çözülmüş bir konu. Kapanmış yaraları yeniden açmak yerine kanayan yaralara bakmak zorundayız. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun tavrına saygı duyuyorum ama neyi tartışıyoruz, kavgayı tartışıyoruz... Bence gerek yoktu."

"Bizi seçimlere sokmayacaklardı"

Akşener'in konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

"Çok hızlı geçti. Çok heyecanlı geçti, bir tarafıyla başarılı bir tarafıyla çok mücadeleli geçti. Hem fiziksel hem ruhi olarak yorucu geçti ama günün sonunda 5 gün önceye döndüğümüzde iyi ki bu yolculuğa çıkmışız, iyi ki İYİ Parti'yi kurma iradesini o günün şartlarında göstermişiz diyoruz. İYİ Parti kuruldu 2018 seçimlerine katıldık. Bizi seçimlere sokmayacaklardı, bir dümen oluşmuştu. Sayın Kılıçdaroğlu'ndan 15 milletvekili talep ettim kendisi buna hiç sektirmeden 'evet' dedi.

O 15 milletvekili arkadaşımızın bize katılmasıyla birlikte grup kurmuş olduk. YSK, seçime girme hakkı verdi. O 15 milletvekili arkadaşımız birer demokrasi kahramanı olarak tekrar partilerine geri döndüler. Benim sadece seçime girmek için 15 milletvekili teklifine sayın Kılıçdaroğlu'nun 'evet' demesi, CHP mensubu 15 milletvekili geçici süre olarak bize gelip tekrar partilerine dönmesi, onlardan herhangi bir menfaat sağlamamız Türkiye'de yepyeni bir şeyi getirdi. Türkiye'nin lehine yan yana gelebilmeyi, demokrasi için yan yana gelebilmeyi...

Ondan sonra zaten Cumhur İttifakı kurulmuştu. Bu demokratik tutum üzerine biz CHP ile aynı sistemin içinde ittifak yaptık. Demokrat Parti bizim listemizden, Saadet Partisi hem CHP hem ayrı olarak girdi. Biz 4 siyasi parti ittifak kurduk ve Meclis'e taşındık."

Adaylık tartışmaları

"CHP bu ittifak sisteminden ekstra kazandı, biz 4 milletvekili ekstra kazandık. Sonuçta Cumhur İttifakı çoğunluğunu kaybetti. Bugün biz Türkiye'de yan yana gelmiş siyasi partilerin bir sürü çalışmaları konuşmak yerine 'Adayınız kimdir?' diyorsa o zaman 13. Cumhurbaşkanı bizim masanın önerdiği kişi olacak inancımı karşı taraftan da kabul edildiğini gösteriyor."

Erdoğan'ın referandum çıkışı

"Sayın Erdoğan seçimi kaybedeceğini gördü her bir manevi konuya, somut kavrama iki eliyle sarılıyor. Anayasalar bu Meclis'te olmaz çünkü gidiyor, seçime kalmış 7-8 ay... Böyle bir durumda anayasalar vaattir. Seçime giderken bunları söylersiniz, kazandıktan sonra da bu vaadi yerine getirirsiniz. 2010'da aklına gelmemiş sayın Erdoğan'ın, 2017'de de aklına gelmemiş, şu anda aklına geldi. Derhal seçim kararı alsınlar, bu vaatle gitsinler, seçimi kazanırlarsa yerine getirirler. Bizim bakış açımız bu."

Ahmet Eşref Fakıbaba İYİ Parti'ye katılacak mı? Meral Akşener yanıt verdi! "Görüşmeler yapıyorum"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, AK Parti'den ve milletvekilliğinden istifa eden Ahmet Eşref Fakıbaba'nın partisine katılıp katılmayacağıyla ilgili soruya yanıt verdi. Akşener, "Bu insanların tecrübelerini, bilgilerini partimizle değerlendirmesi için görüşmeler yapıyorum" ifadelerini kullandı. Öte yandan Akşener, "çiğköfte" polemiğine de açıklık getirdi.

Togg açılışına katılacak mı?

Akşener, kendisine yöneltilen 'TOGG açılış törenine katılacak mısınız?' sorusuna da yanıt verdi.

İYİ Parti lideri, "Davet yeni geldi. Önceden planlanmış bir programım var ama biz bu tür davetlere mutlaka partimizi temsil eden üst düzey bir arkadaşımızı oraya göndeririz parti olarak" dedi.