İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması! İmamoğlu veya Yavaş aday olursa destekleyecek mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, katıldığı yayında adaylık konusunda açıklamalarda bulundu. Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş adaylığı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Meral Akşener, "Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz." diye konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması! İmamoğlu veya Yavaş aday olursa destekleyecek mi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk ekranlarında katıldığı canlı yayında soruları yanıtladı.

İYİ Parti’nin oylarının yükseldiğini ifade eden Meral Akşener, cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili de merak edilenlere yanıt verdi.

"Bizi mutlu edecek bir ilerleme var"

İYİ Parti’nin oylarının yükselişte olduğunu ifade eden Meral Akşener, “Anket sonuçlarına yönelik bir olumlu olumsuz beyanda bulunmam doğru değil. 6 şirketin grup üyesiyiz. Özel bir çalışma yapmıyoruz. Oradan gelen verilerle kendimizi de değerlendiriyoruz. Bizim bir de çok butik bir şirketle çalışmamız var. İlçe bazında, il bazında bir çalışma biçimimiz var. Türkiye geneli sonucu çok ilginç. Bizi mutlu edecek bir ilerleme var. Batı illerinde çok yüksek oyumuz. İzmir'de CHP'nin sabit bir seçmeni var, o duruyor. Biz şu anda ikinci partiyiz. Bursa, Balıkesir, Aydın benzer durumda. Konya şaşırtıcı yerlerden birisi. Sivas, Malatya, Elazığ'da milletvekili çıkaramadık. Şu anda çok rahat. Gelen oylar AK Parti ağırlıklı. AK Parti tabanından oy alıyoruz. MHP'nin yüzde 7,3'ü bize geldi. AK Parti'den yüzde 7'nin üzerinde MHP'ye gitti” dedi.

“İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse ‘hayır’ demeyeceğiz”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, “Mansur Bey’e de Ekrem Bey'e de tüm seçmenlerin sevgisi, saygısı var. Masadaki arkadaşlara da söyledim. Eğer bu iki arkadaşımızdan biri aday gösterilirse 'hayır' demeyeceğiz. Aday gösterilir gösterilmezler bugün burada konuştuğumuz zaman diğer 5 partiye saygısızlık etmiş olurum. Ne Ekrem İmamoğlu'yla ne Mansur Yavaş'la adaylık üzerine herhangi bir görüşme olmadı” şeklinde konuştu.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu'nun "Kılıçdaroğlu aday olursa kazanamaz endişesi duyuyoruz" açıklamasına "Her evin çocuğunun kusuruyla ilgili kulağı çekilecekse evin reisi çeker" ifadeleriyle yanıt veren CHP Grup Başkanvekili Engin Altay arasındaki tartışmaya ilişkin de konuştu.

Yavuz Ağıralioğlu ve Engin Altay'ın karşılıklı sözleri

Ağıralioğlu hakkında "Keşke yapmasaydı' diyorum" diyen Akşener "Yavuz Bey kendi fikrini söylemekte özgürdür. Bugüne kadar onu hep yaptı. Sadece Sayın Kılıçdaroğlu ile ilgili değil. Her konuda, beni de eleştirir televizyonda sayın Ağırailoğlu. Kendi fikridir, bu fikirler İYİ Parti'nin görüşleri olarak serdedilemez.Engin Altay'ın da konuşmasını yanlış buldum. Bu kadar önceden bunların konuşulmasını doğru bulmuyorum. O fikirlerini ben söyletmedim, o fikirlerini söylemiş olmasının benim açımdan kendi fikri olmasında bir sakıncası yok. CHP'de de fikir serdeden çok kişi var. Bizde de konuşulur. Ama sayın Kılıçdaroğlu'nun kulağını çekmesi istenmez. O yüzden Engin Bey'in yaptığı yanlış. Biz bir siyasi partiyiz, geçmişteki uygulamaları beğenmediğimiz için siyasi parti kurduk" ifadelerini kullandı.