İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den İmamoğlu'na verilen cezaya eleştiri! "Olayı 16 milyon ile sınırlandırırsanız o şarkı orada biter"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasına ilişkin konuştu. İmamoğlu'na verilen cezanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı olduğunu söyleyen Akşener, "Erdoğan bu şarkı burada bitmez dedi, bitmedi. Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi sayın İmamoğlu’nunki de bitmeyecek. Sadece İstanbul çerçevesine koyarsanız bu şarkı biter. Bakın tecrübe konuşuyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'den İmamoğlu'na verilen cezaya eleştiri! "Olayı 16 milyon ile sınırlandırırsanız o şarkı orada biter"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Fox TV'de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya ilişkin konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasına ilişkin verilen kararın Erdoğan'ın kararı olduğunu söyleyerek, yıllar önce Erdoğan'ın söylediği 'bu şarkı burada bitmez' sözlerine atıfta bulunarak "İmamoğlu için de bitmez sadece olayı 16 milyon ile sınırlandırırsanız o şarkı orada biter" dedi.

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasına ilişkin kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen kararla özdeşleştirerek, "Erdoğan bu şarkı burada bitmez dedi, bitmedi. Cumhurbaşkanı oldu. Şimdi sayın İmamoğlu’nunki de bitmeyecek. Sadece İstanbul çerçevesine koyarsanız bu şarkı biter. Bakın tecrübe konuşuyor." ifadelerini kaydetti.

İYİ Parti lideri Akşener ayrıca dün asgari ücreti açıklama toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tepkilerin odağında olan "Herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Çünkü bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor ama bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfe." sözlerini sert bir şekilde eleştirerek "Küfe vatandaşın sırtında. Küfe 10 yaşındaki kızına meyve toplayan ve işsiz olan, plastik ve karton toplayarak geçinmeye çalışan babanın sırtında. Sayın Erdoğan beceremiyorsa gitsin. Hani ver yetkiyi gör etkiyiydi? Varsa bir küfe kendiniz aldınız siz." dedi. 

Akşener, ülkedeki derin yoksulluğa da dikkati çekerek ziyaret ettiği ailelerin durumunu anlatıp Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vatandaşla bağının tamamen koptuğunu söyledi.