Meral Akşener'in Erbakan'ı anma programına neden gitmediği belli oldu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Necmettin Erbakan'ın vefatının 11. yılı nedeni ile Saadet Partisi'nin düzenlediği anma etkinliğine katılmaması dikkat çekmişti. İYİ Parti lideri Akşener'in Erbakan'ı anmasına programına neden katılmadığı belli oldu.

Meral Akşener'in Erbakan'ı anma programına neden gitmediği belli oldu

Ankara kulisleri Meral Akşener'in HDP'nin katılımından rahatsız olduğu için ve yan yana fotoğraf vermek istemediği için Necmettin Erbakan'ı anmasına etkinliğine katılmadığını konuşuyor. 

Meral Akşener'in birçok parti lideri ve siyasi ismin katılacağı Necmettin Erbakan'ı anma programı davetine katılması bekleniyordu. Ancak daha sonra hasta olduğunu gerekçe göstererek programa gitmediği öğrenildi. İYİ Parti'yi temsilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır Akşener'in yerine programda yer aldı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun yanında olması beklenen Akşener'in anma programında yer almamasının nedeni belli oldu. 

 'HDP ile yan yana olmak istemiyor'

İYİ Parti kulislerinden alınan bilgiye göre Akşener HDP'nin de davet edildiği programda bulunmak istemedi. HDP'yi programda temsil eden TBMM Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş'un bir konuşma yapacağını öğrenen Akşener, Erdoğmuş ile aynı kareye girmek istemedi.

Babacan da katılmadı

Aynı şekilde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın da programda yer almaması dikkat çekmeş ancak Babacan'ın  bir cenaze programına katıldığı için Necmettin Erbakan'ı anma programına katılmadığı öğrenildi.