"İYİ Parti terörün yanında yöresinde olmaz"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısında: "Fezlekelerle ilgili İYİ Parti'nin görüşünü bir kez daha açıklayalım. Konuşulan 9, meclise gelen 33 fezleke var. İYİ Parti terörün yanında yöresinde olmaz." dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısında konuştu. İşte Akşener'in konuşmasından satırbaşları...

Dün rahmetli Erbakan hocanın adil düzen gömleğini yırtıp kendi kurdukları düzende sefaya dalanlar bugün işler sarpa sarınca önce 2012 ruhuna o da olmayınca 1994 ruhuna dönmekten bahsediyorlar.

Bugün Türkiye’nin üzerinde 28 Şubat’ın hayali, hayaleti dolaşıyor. Bu hayalet, beğenmediklerine terörist diyor. Gerçeklerine boyun eğmedik, hayaletlerine de tabii ki boyun eğmeyeceğiz.

İYİ Parti o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur çünkü İYİ Parti o fezlekelerin önünde biri varsa arkasında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir.

Fezlekelerle ilgili İYİ Parti'nin görüşünü bir kez daha açıklayalım. Konuşulan 9, meclise gelen 33 fezleke var. İYİ Parti terörün yanında yöresinde olmaz. Mesela İYİ Parti teröristle masa kurmaz, kafasından konfeti temizlemez. Seçim kazanmak için katil röportajına bel bağlamaz. İYİ Parti her zaman demokrasinin yanındadır.

Sandıkta başkasına oy verdi diye milletine bela okumaz. Millet şehidine ağlarken lebaleb kongrelerde sırıtarak konuşmalar yağmaz. Hukukun yanında adaletin peşindedir. Adaleti siyasi hesaplarına meze yapanlara alkış tutmaz. Milletin derdi konuşulmasın diye önüne gelen fezleklere gözü kapalı el kaldırmaz.

İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar.

Hızlı olmasa da ziyadesiyle öfkeli küçük ortak hamaseti bıraksın, büyük ortağından cevap istesin. Kürsüde fırtına estirip icraate gelince susanlar HDP'nin kapatılması için ne zaman başvuruda bulunacak? Uygur Türkleri için ne düşünüyorlar? Onu açıklasın.

Öğretmenlerimiz, bizi bugüne getiren yolun temel taşlarıdır. Milli Eğitim Bakanlığı’na göre 107 bin 909, Sayıştay’a göreyse 138 bin öğretmen açığımız varken, sadece, 20 bin öğretmenimizin ataması yapılabildi. Her yıl verilen mezunlarla birlikte, mezun olup da atanamayan gençlerimizin sayısı, 700 bini buluyor. Türkiye’de toplam, 1 milyon 117 bin öğretmenimiz varken, buna yaklaşan sayıda, atanamayan genç öğretmenimizin olmasını kabul edemeyiz.

Siz hiç, ‘israfa tahammülümüz yok’ diyen, ama, 12 uçakla gezen birini duydunuz mu? Siz hiç, ‘israfa tahammülümüz yok’ diyen, ama, kendine saray koleksiyonu yaptıran birini gördünüz mü? Siz hiç ‘İsrafa tahammülümüz yok’ diyen, ama, ultra lüks araç filosuna, her gün yenilerini katan birini gördünüz mü?

Alın size en yakın örnek; 17 milyar lira zarar etmiş Türk Hava Yolları’na, 347 adet lüks otomobil kiralamak için, 2 gün sonra ihale yapılacak. Bir kişi de çıkıp, ‘Şirket bu kadar zarar etmiş, millet bu kadar darda, bir süreliğine iki yaşında, üç yaşında arabalarla idare edelim’ demiyor. Lüks arabayı israf görmeyen bu zihniyet, utanmadan çıkıp ‘kamuda israfa tahammülümüz yok’ diyebiliyor. Ne diyeyim, Allah ıslah etsin.

Arkadaş, ‘İnadına yapacakmış.’ Bak sayın Erdoğan; madem sen unuttun, ben sana hatırlatayım; Peygamber Efendimiz buyuruyorlar ki; ‘Bir kimseyi, inada kapılmış, çekişmeci ve kendi görüşünü beğenmiş görürsen, bil ki, onun ziyanı tamamdır.’ Mesela, açları tok yapmakta, işsizlikten ağlayan babanın derdine derman olmakta inat et. Mesela, yolsuzlukları bitirmekte, gençlerimizin umutlarını yeşertmekte inat et.