"Lebalep kongreleriniz Allah'ın sofrasından daha mı kıymetli?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında konuştu.

"Lebalep kongreleriniz Allah'ın sofrasından daha mı kıymetli?"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM'de gerçekleşen grup toplantısında konuştu. İşte konuşmasının satırbaşları...

Değerli dava arkadaşlarım bu iktidarın Türkiye'ye verecekleri hiçbir şey kalmamıştır. Türkiye'nin değil, iktidarlarının geleceğini düşünüyorlar. Ahlak, erdem ve doğruluk sarayın kapısından içeri giremiyor.

Peygamber efendimizin yolundan saptıklarından beri ihlaf olmuyor...

Hayatı ahlaksızlığı büyüklüğünden öğrenmiş bir genci elbette linç edecek değilim. Benim meselem bu gencimiz değil. Gençler yanlış yapabilir. Benim meselm tüm gençlerimizi ahlak erezyonundan korumaktır. Benim meselam bu karanlık zihniyetledir.

Gençlerimizi dolambaçlı yollara sokan bu karanlığı sorgulamak zorundayız. Gençlerin hayat zannedttiği bu maskeli baloyu sorgulamak zorundayız.

Cumhurbaşkanı bazı kısıtlamalar açıkladı. Toplu iftar yasakmış. Ancak sizin lebalep kongreleriniz Allah'ın sofrasından daha mı kıymetliydi? Kısıtlama sadece iftarla da sınırlı değil, restoranlar kafeler yeniden kapanacakmış. Her açılıp her kapanma 35 bin liraya mal olduğunu bir esnaf Genel Merkezimize gelerek bildirdi.

Merkez Bankası Başkanı’nın bir gece kararnamesiyle görevden alındığı bir ülkede istikrardan bahsedilemez. Ağbal’ı faizleri artırdığı için görevden aldın değil mi? En azından kamuoyuna böyle yansımasına izin verdin. Madem yeni başkan faiz düşürmeyecekti, o zaman Sayın Ağbal’ı neden görevden aldın? Madem yeni başkan aynı politikaları sürdürecekti, o zaman neden bizi bir gecede yüzde 15 fakirleştirdin?

Sağlık Bakanı salona bile gelemedi utancından. 'Bu konuyu gündemde tutmanın faydası yok' diyor. Meali; 'Lütfen bu konuyu kapatalım, verecek cevabım yok. Çok utanıyorum.' Allah akıl fikir versin. Salgınla mücadelede durum aynı, hukukta, ekonomide, insan haklarında durum aynı. Kendileri çalıp, kendileri oynuyorlar. Böyle olmasa İstanbul Sözleşmesi'nden çekilebilir miydiler? Buradan çok net vurgulamak istiyorum, şunu herkes bilsin ki o sözleşme hala geçerlidir. Burası Muz Cumhuriyeti değil, benzetmeye çalıştığın üçüncü dünya ülkelerinden de değil. Böyle şımarıklık olmaz. Cuma namazı sonrası çıkmış, 'Ne önünü ne arkasını kimse karıştırmasın' diyor. Bak sen, emrin olur ağam. Bu tehditler kadınlara sökmez. Dayağa boyun eğmemiş kadınlar, senin tehditlerine hiç boyun eğmez. O iş kadınlar bitti demeden bitmez Sayın Erdoğan.